• Πολιτική

    Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ – Υπέρ ψήφισε ο Δημήτρης Καμμένος, τέθηκε εκτός ΑΝΕΛ

    Δημήτρης Καμμένος

    Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την ψηφοφορία συμμετείχαν 280 βουλευτές.

    Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης, καθώς και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης και  Κ. Μπαρμπαρούσης, που αναζητείται από τις Αρχές.

    Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 127 βουλευτές, ενώ κατά 153. Υπέρ της πρότασης μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσαντώνης,. Καταψήφισαν μόνο οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

    Έκπληξη αποτέλεσε η ψήφος του Δημήτρη Καμμένου, που ψήφισε υπέρ της πρότασης της ΝΔ.

    Το «ναι» του Δημήτρη Καμμένου, με το οποίο ο βουλευτής συντάχθηκε με την άποψη της ΝΔ, χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αμέσως μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης από τον Δημήτρη Καμμένο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διέγραψε τον βουλευτή Β’ Πειραιώς από την Κοιοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Μάλιστα με ανάρτησή του μέμφεται τον πρώην βουλευτή του, αποκαλώντας τον «κουτσό παίχτη», ενώ υπονόησε πως η απόφαση του είναι προϊόν χρηματισμού:



    ΣΧΟΛΙΑ