• Ελλάδα

    Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

    Γιάννος Παπαντωνίου

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου


    Πέντε μήνες μετά τον εγκλεισμό της στη φυλακή η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου αποφυλακίστηκε.

    Η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς έκανε δεκτό το αίτημα της Σταυρούλας Κουράκου και με την υπ’αριθμόν 7/2019 πολυσέλιδη διάταξη της, της ανοίγει την πόρτα της φυλακής με περιοριστικούς όρους. Της απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα, 3 φορές το μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της ενώ μέχρι τις 20 Απριλίου θα πρέπει να έχει καταβάλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ.

    Το αίτημα αποφυλάκισης της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου κρίθηκε από την ίδια ανακρίτρια που στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη έστειλε εκείνη και τον σύζυγο της, προσωρινά κρατούμενους στη φυλακή.

    Τότε, μετά από διήμερη απολογία, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και η σύζυγος του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται.

    Το ζευγάρι είχε κριθεί τότε ύποπτο φυγής στο εξωτερικό καθώς, σύμφωνα με το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης, έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

    Επιπλέον ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν κρίνει ότι ο κ.Παπαντωνίου και η κα Κουράκου, εάν αφεθούν ελεύθεροι, είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (κρίθηκε πιθανό, δηλαδή, να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώ φέρονται να μην συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

    Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του δεν κατάφεραν τότε να πείσουν ότι δεν σχετίζονται με ξέπλυμα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, χρήματα που φέρονται να προέρχονται μίζες για τη σύμβαση εκσυχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο τώρα «η ανακρίτρια συνεκτίμησε το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Να αποφυλακιστεί ζητά η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννος Παπαντωνίου: Απολύτως ανακριβές πως εμπόδισα την άρση του τραπεζικού μου απορρήτου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόφαση ελβετικής δικαιοσύνης: Τι σημαίνει για τον Γιάννο Παπαντωνίου και άλλους καταθέτες – Τι λέει ο Ηλίας Μπίσιας



    ΣΧΟΛΙΑ