• Big Story

    Άνω κάτω ο διαγωνισμός: Ο Μαρινάκης ποια άδεια δικαιούται; Τη δεύτερη ή την τέταρτη;

    • Αθηνά Λαρδή
    Βαγγέλης Μαρινάκης ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime


    Μεγάλες ανατροπές φέρνει η απόφαση του I. Καλογρίτσα να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας, μετά το αίτημα για αναβολή της καταβολής της α’ δόσης, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Τώρα όπως εγείρονται  μια σειρά από νομικά ζητήματα τα οποία δεν τα είχε προβλέψει ο διαγωνισμός καθώς είναι σαφές ότι ουδείς ήταν σε θέση να τα προβλέψει. Ζητήματα τα οποία χρήζουν νομικής ερμηνείας.

    Όπως είναι γνωστό στη διεκδίκηση της δεύτερης άδειας, στον τελευταίο γύρο ο Καλογρίτσας έδωσε 52,6 εκατ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που χτυπήθηκε μαζί του, έδωσε 46,2 εκατομμύρια ευρώ. Νομικοί κύκλοι που συνομίλησαν με το mononews.gr αναφέρουν ότι εφόσον ο κ. Καλογρίτσας αποχώρησε από τον διαγωνισμό έχασε την δεύτερη άδεια. Ως εκ τούτου εξηγούν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι ο κ. Μαρινάκης δικαιούται τώρα να ζητήσει να κατοχυρώσει εκείνος τη δεύτερη άδεια, με το ποσό που είχε προσφέρει τότε, δηλαδή 46,2 εκατ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο κ. Μαρινάκης θα ακολουθήσει την νομική οδό για μια τέτοια διαδικασία.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι υπερθεματιστής της τέταρτης και τελευταίας άδειας, δίνοντας 75 εκατ. Ο εφοπλιστής είχε καταβάλει την α’ δόση των 26,3 εκατ.ευρώ για την τηλεοπτική άδεια το μεσημέρι της Παρασκευής.

    pinakas001

    Μετά την απόρριψη του αιτήματος του Ιωάννη Καλογρίτσα να του δοθεί προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που είχε προσφέρει, εγείρονται συγκεκριμένα ερωτήματα:

    • Ποιο θα είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει πλέον για τη δεύτερη άδεια (που ανήκε στον κ. Καλογρίτσα) ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως πρώτος επιλαχών;
    • Η δεύτερη άδεια ανήκει στον επιλαχόντα της γενικής σειράς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ή στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσέφερε για τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας 46,2 εκατ. ευρώ;
    • Η παρουσία του κ. Μαρινάκη στη διεκδίκηση της τρίτης και της τέταρτης άδειας αλλάζει τα δεδομένα, καθότι την τρίτη άδεια τη διεκδίκησε με τον κ.Θοδωρή Κυριακού με 63,8 εκατ. ευρώ και πήρε τελικά την τέταρτη άδεια έναντι του ποσού των 73,9 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-lazaratos-ide-vinteo-tis-ngee/77226

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ivan-savvidis-se-2-3-meres-plirono-gia-tin-adia/77246

     



    ΣΧΟΛΙΑ