• Big Story

    Ανησυχία: O Ερντογάν θέτει τους Τούρκους σε ετοιμότητα για επιστράτευση

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Σε ετοιμότητα για επιστράτευση έθεσε τους τούρκους πολίτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας σειρά ερωτημάτων για τους λόγους που το απαιτούν αλλά και το μέτωπο που θα χρειαστεί να ενισχύσουν. Μιλώντας ο Τούρκος πρόεδρος το Σαββάτο στην πόλη Kahramanmara είπε χαρακτηριστικά:  «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση. Βρισκόμαστε λίγο πριν μια νέα ανάσταση. Αφού συσκεφθούμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, θα σπεύσουμε με πρώτο εμένα».

    Τα λόγια του Τούρκου προέδρου αλλά και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας που καλούσαν τους πολίτες να δουν πού παρουσιάζονται σε περίπτωση επιστράτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αλλά και πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης.

    Η Τουρκία συμπλήρωσε 35 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν της Συρίας κατά τις οποίες όπως ανέφερε ο Ερντογάν «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».

    Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για να θυμίσει πως η έκταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν 18 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα.

    Τουρκία
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
    Ερντογάν
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας
    Ερντογαν
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ