• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ανείπωτη τραγωδία: Πάνω από 24 οι νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες στα νοσοκομεία

    • NewsRoom


    Πάνω από 24 νεκρούς έχουν αφήσει πίσω τους τα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατέκαψαν και συνεχίζουν να καίνε στην Αττική, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε σοβαρότατη κατάσταση στα νοσοκομεία, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα στα μέρη από τα οποία πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

    Αξιωματικοί της πυροσβεστικής εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 30.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα δύο απανθρακωμένα πτώματα που μεταφέρθηκαν στο «Σισμανόγλειο» και τα οποία αποτελούν και τον επίσημο απολογισμό, υπάρχουν σοροί και στο λιμάνι της Ραφήνας.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου ανέφερε ότι 156 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, με τους 11 εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των 156 είναι και 16 παιδιά, τα οποία είναι, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

    Είκοσι ασθενοφόρα και κινητές ιατρικές μονάδες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Βουτζά, στην Ραφήνα, στην Νέα Μάκρη και στο Κόκκινο Λιμανάκι. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.



    ΣΧΟΛΙΑ