• Big Story

    Αλιόσα Γκρίσσιν: Όλη η αλήθεια για την ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ. Οι θέσεις του επιχειρηματία στο mononews.gr

    • NewsRoom
    Αλιόσσα Γκρίσιν -Ζήνα Γλου

    Αλιόσσα Γκρίσιν – Ζήνα Γλου


    Απαντήσεις για την κριτική που έχει ασκηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από ηλεκτρονικές ιστοσελίδες μεταξύ αυτών και το mononews.gr εξαιτίας της αποκάλυψης που έγινε την Μεγάλη Πέμπτη ότι στις 5 Μαΐου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της,  η διοίκηση της Alpha Grissin επρόκειτο να  εισηγηθεί (όπως και τελικά έγινε ) την ενεργοποίηση των διαδικασιών για την κήρυξη πτώχευσης , δίνει ο πρόεδρος της εταιρίας Αλιόσα Γκρίσσιν. 

    Σε επιστολή του στο mononews.gr το αφεντικό του ομίλου αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο δεν κορόιδεψε τις τράπεζες αλλά αντίθετα  ο ίδιος υπέβαλλε 3 προτάσεις αναδιάρθρωσης του εταιρικού δανεισμού που όμως δεν έγιναν αποδεκτές.  Βέβαια ο ίδιος δεν απαντάει στο ερώτημα γιατί χρειάστηκε σχεδόν δύο μήνες η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία Alpha Grissin  να ενημερώσει το Χρηματιστήριο για την αίτησή της να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης. Πάντως αύριο 10.5.2017 συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας.

    Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος απαντάει με ειλικρίνεια σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και για τις ευθύνες που του  καταλογίζουν οι τράπεζες. Oι απαντήσεις του έχουν ως εξής: 

    Όχι μόνο δεν κορόιδεψα τις Τράπεζες αλλά επί διοίκησης μου έγιναν σοβαρές προσπάθειες το έτος 2016 να αναδιαρθρωθεί ο εταιρικός δανεισμός και υποβλήθηκαν από την πλευρά μας τρεις (3) σχετικές έγγραφες προτάσεις την 17.3.2016, την 14.10.2016 και την 4.11.2016 στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας του νόμου 4224/2013, η πρώτη μάλιστα υποστηριζόμενη και με μελέτη βιωσιμότητας (IBR) της Deloitte, την οποία και είχαν απαιτήσει οι ίδιες οι Τράπεζες. Δυστυχώς ουδεμία εκ των ανωτέρω προτάσεων μας δεν έγιναν δεκτές και παρά το γεγονός ότι η τελευταία εξ αυτών προσέγγιζε τα θέλω των Τραπεζών και όπως ατύπως μας είχαν επικοινωνηθεί σε ποσοστό άνω του 90%!!

    Σημειωτέον ότι η εταιρία μας, η οποία απασχολεί 80 άτομα προσωπικό και είναι απολύτως εξειδικευμένη πάροχος υπηρεσιών σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, χωρίς να οφείλει σε δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και εργαζόμενους, αποτελούσε και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδανικού υποψηφίου προς αναδιάρθρωση, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των αναδιαρθρώσεων που έγιναν, οι οποίες και ως γνωστό δεν εξυπηρετούνται σήμερα.

    Το γιατί δεν έγιναν δεκτές οι εμπεριστατωμένες προτάσεις μας προς αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού ίσως να αξίζει να το ερευνήσετε δημοσιογραφικά προκειμένου να επιλύσετε και τη δική μας σχετική απορία.

    Δυστυχώς το Νοέμβριο του 2016 η εκπρόσωπος των πιστωτριών τραπεζών αποφάσισε να διακόψει τις συζητήσεις, προχωρώντας σε καταγγελία των δανειακών μας συμβάσεων και στην έκδοση διαταγής πληρωμής αναγκάζοντας και τις υπόλοιπες τράπεζες να ακολουθήσουν, διακόπτοντας έτσι την απόπειρα αναδιάρθρωσης του εταιρικού μας δανεισμού στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας.

    Συνεπώς είναι αναληθής ο ισχυρισμός ότι «κορόιδεψα τις Τράπεζες» ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία, ενώ επίσης αποτελεί φθηνό εντυπωσιασμό η αναφορά σε «Μυκόνους και πούρα» δηλαδή σε δήθεν προκλητικό βίο από την πλευρά μου, η οποία αν διαβασθεί συνδυαστικά με την αρχική αιτίαση με παρουσιάζει στο κοινό ως απατεώνα και ενώ την 10.5.2017 συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας.

    Β). Επίσης δεν αληθεύει ότι «έριξα κανόνι 35 εκατομ. στις τράπεζες» όπως αδίκως κατηγορούμαι δημόσια και αυτό γιατί απ’ όταν ανέλαβα τη διοίκηση της εταιρίας «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.» την 26.6.2013 σε ηλικία μόλις 29 ετών, η εταιρία δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ δανεισμό από Ελληνική τράπεζα, προκαλώ δε τον οποιονδήποτε να αποδείξει το αντίθετο. Όλα τα δάνεια που έλαβε η εταιρία από τράπεζες και οδήγησαν στην πτώχευσή της έχουν ληφθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμα πολύ πριν αναλάβω τη διοίκησή της, γεγονός που δεν αναφέρετε στα δημοσιεύματά σας.



    ΣΧΟΛΙΑ