• Big Story

    Αλέξης Τσίπρας: Με την εξοικονόμηση πόρων θα ολοκληρωθούν σημαντικά έργα…και το αεροδρόμιο της Πάρου


    “Η εξοικονόμηση πόρων θα μας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο έργο, αλλά και να ενισχύσουμε την ακτοπλοϊκή γραμμή των νησιών μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ.Χρήστου Σπίρτζη αλλά και βουλευτών των Κυκλάδων.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Olympic Air και τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, ενώ διευκρίνισε ότι οι καθημερινές πτήσεις αλλά και οι πτήσεις charters που θα εκτελούνται στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, θα δώσουν σημαντική ώθηση στον τουρισμό του νησιού. Ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

    Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την εξοικονόμηση πόρων προγραμματίζεται η κατασκευή υδατοδρομίων για τη ενίσχυση της ακτοπλοϊκής γραμμής της χώρας και τόνισε ότι στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η απόκτηση υπερσύγχρονων ελικοπτέρων για την πραγματοποιήσει έκτακτων αερομεταφορών των κατοίκων αλλά και των τουριστών των νησιών.

    Οι επισκέπτες στο νησί αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 100.000 κατ΄έτος ενώ πρόκειται να παραταθεί η τουριστική περίοδος, στο νησί, μετά την λειτουργία του συγκεκριμένου αεροδρομίου.

    Σημαντική προτεραιότητα δίνει η Κυβέρνηση, όπως τονίσε ο Πρωθυπουργός στην ανάδειξη της ιδιομορφίας και των δυνατοτήτων της νησιωτικής μας υποδομής. Επίσης υποσχέθηκε αναβάθμιση των λιμανιών αλλά και ενεργειακή διασύνδεση τους.

    Από το 2007 και κατόπιν έχουν χαθεί τα 2/3 των συνολικών επενδύσεων της χώρας, επεσήμανε ο κ.Τσίπρας και τόνισε ότι “θα ενισχύσουμε τις δημόσιες επενδύσεις και τα έργα υποδομών”.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας τόνισε για μια ακόμα φορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να σκύψει στη νησιωτική Ελλάδα. “Η κρίση” τόνισε χαρακτηριστικά “έχει πλήξει τα νησιά μας. Το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία να δώσουμε ανάσες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας με την κατάρτιση προγράμματος ανασυγκρότησης του κράτους και των δομών κυρίως στο νησιωτικό κομμάτι της χώρας. Ήδη είναι γεγονός η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους κατοίκους της Πάρου και όχι μόνο”.

    Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/den-ptoite-o-chatzipateras-apo-ta-katotera-ton-prosdokion-apotelesmata-tis-dorian-lpg/64587



    ΣΧΟΛΙΑ