• Τράπεζες

    Άκαρπη η πρώτη συζήτηση κυβέρνησης-τραπεζιτών για νέο «νόμο Κατσέλη», νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα

    • NewsRoom
    Στο Μαξίμου συζητούν για αύξηση της επιδότησης του ρεύματος


    Χωρίς να προκύψει κάποια τελική λύση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση μεταξύ της κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τους τραπεζίτες, με στόχο την εξεύρεση λύσης για το ζήτημα των κόκκινων δανείων καθώς και για το σχήμα που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη.

    Αν και οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να υποστηρίξουν πως οι συζητήσεις «προχώρησαν σε πολύ καλό κλίμα και έγινε σημαντική πρόοδος».  Πάντως, άλλες πληροφορίες ήθελαν τις συζητήσεις να είναι ιδιαίτερα σκληρές, υπήρξε ωστόσο διάθεση για συνενόηση.

    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από τις τράπεζες οι διευθύνοντες σύμβουλοι των συστημικών τραπεζών Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης και ο Θοδωρής Καλαντώνης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο.

    Πλέον οι συζητήσεις μεταφέρονται για την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ανέφεραν οι πηγές του Μαξίμου, προκειμένου να υπάρξει μια τελική συμφωνία για το νέο νόμο Κατσέλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτη κατοικία: Ελπίδες για έντιμο συμβιβασμό στη σημερινή συνάντηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι δύο άξονες στο νέο σχέδιο για την πρώτη κατοικία: Ποια δάνεια θα αφορά, ποιοι θα δικαιούνται επιδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ