• Big Story

    Σουρωτή: Ο ισχυρός άνδρας της 3Ε δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη

    Αναστάσης Δαυίδ.

    Αναστάσης Δαυίδ. CEO Coca Cola HBC


    Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο Ιβάν Σαββίδης για τις προθέσεις του αναφορικά με την «Σουρωτή»: «Ναι, θέλω να αγοράσω τη Σουρωτή. Θέλω πολύ να την αγοράσω. Θέλω να συνδέσω την τύχη μου με αυτή την επιχείρηση, η οποία έχει ιστορία 100 ετών», είπε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη, απευθυνόμενος σε εργαζομένους και μέλη του ΔΣ της «Σουρωτής», καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο… πόλεμος του ομογενούς επιχειρηματία με την Coca Cola και τον Αναστάση Δαυίδ καλά κρατεί.

    Μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε ονομαστικά στην Coca Cola, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι ένας επιχειρηματίας «κοινωνικά προσανατολισμένος» (εν αντιθέσει με την «πολυεθνική», όπως τόνισε, Coca Cola), ενώ προανήγγειλε ότι θα κάνει «μια πρόταση» στην Coca Cola και έστειλε σαφές μήνυμα ότι «αν σήμερα η Coca Cola δεν πουλήσει τις μετοχές της, εγώ σε ένα χρόνο θα τις αγοράσω πιο φθηνά», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Σουρωτής.

    Ιβάν Σαββίδης
    Ιβάν Σαββίδης

    Ξεκαθάρισε εξάλλου πως δε σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να πουλήσει το ποσοστό του στην Coca Cola, υπογραμμίζοντας πως πρόθεσή του είναι να αγοράσει.

    Γεγονός είναι πάντως πως στη χθεσινή εκδήλωση ο Ιβάν Σαββίδης επιβεβαίωσε αυτό που ακουγόταν έντονα το τελευταίο διάστημα: ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας της Σουρωτής, και μάλιστα ότι ήταν οι εκκλήσεις από εργαζομένους και μικρομετόχους της εταιρείας που τον έκαναν να αποφασίσει να εμπλακεί με τη «Σουρωτή». Το είπε άλλωστε και ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας, Γεώργιος Λόλας: «Είναι εδώ και εργαζόμενοι, όχι απλώς σας σέβονται, σας μεταφέρω και την αγάπη τους πρόεδρε».

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ο Ιβάν Σαββίδης, με την κίνησή του να μιλήσει δημόσια και απευθείας στους μετόχους της Σουρωτής, έδειξε ένα πιο προσιτό προφίλ, που πιθανόν να ενίσχυσε τη θετική εικόνα που υπάρχει προς το πρόσωπό του.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr την περασμένη εβδομάδα, η εμπιστοσύνη θα είναι η λέξη-κλειδί στην υπόθεση της Σουρωτής, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πολυμετοχική εταιρεία, ουσιαστικά λαϊκής βάσης, με έναν ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα και μεγάλη σημασία για την απασχόληση στη περιοχή. Και εδώ ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Όμως η Coca Cola HBC δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη…

    Αναστάσης Δαυίδ.
    Αναστάσης Δαυίδ. CEO Coca Cola HBC

    Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, η Coca Cola προσπαθεί να πάρει με το μέρος της τους μικρομετόχους της Σουρωτής, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους όσον αφορά στην τακτική της εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια έχει κλείσει πολλά εργοστάσια (λόγω της κρίσης). Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Coca Cola για παραχώρηση των μετοχών τους έναντι μετρητών, γεγονός που δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Αναστάση Δαυίδ από αυτήν την φρενήρη κούρσα για την απόκτηση της Σουρωτής.

    Εξάλλου, μπορεί η Coca Cola να μην είναι εξίσου δημοφιλής στην τοπική κοινωνία όσο ο Ιβάν Σαββίδης (μετράει πιθανότατα και το γεγονός ότι είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), έχει όμως όλα τα εχέγγυα να «εκτοξεύσει» τη Σουρωτή σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία, με αυξημένη παρουσία στην αγορά και υψηλότερες πωλήσεις, διαθέτοντας την τεχνογνωσία, το δίκτυο και την οργάνωση που μόνο ένας μεγάλος Όμιλος, παγκόσμιας εμβέλειας, μπορεί να προσφέρει.

    Η απάντηση του Αναστάση Δαυίδ στη χθεσινή… φιέστα του Ιβάν Σαββίδη δεν θα αργήσει να έρθει, και ο ισχυρός άνδρας της 3Ε είναι βέβαιο πως θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει αυτήν τη μάχη, που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον «πόλεμο» για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Σουρωτής…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανη εξέλιξη στο ΤΧΣ: Τα 220 χιλ. ευρώ αιτία για την υπαναχώρηση Β. Κατσικιώτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Moody’s απειλεί την Βρετανία με νέα υποβάθμιση σε περίπτωση «κακής» συμφωνίας με την ΕΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ