• AUTO

    Ξεπουλάει το Opel Corsa

    Opel Corsa


    Το νέο Corsa παραμένει εγγύηση επιτυχίας για την Opel.

    Η τελευταία γενιά του κλασικού μικρού αυτοκινήτου έχει περάσει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Zaragoza (Ισπανία) περίπου 300.000 φορές μέχρι τώρα, με προορισμό πελάτες σε όλο τον κόσμο. Από το Νοέμβριο του 2019 που κυκλοφόρησε στην αγορά, το Corsa είναι πραγματικός νικητής και έχει κατακτήσει πολυάριθμα βραβεία.

    Για παράδειγμα, το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e απέσπασε τον τίτλο “Χρυσό Τιμόνι” ως το πιο δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο της Γερμανίας για το 2020.

    Όμως μαζί με τα βραβεία και τους τίτλους, το Corsa έχει αποδειχθεί επίσης εξαιρετικά δημοφιλές στους πελάτες. Το μικρότερο αυτοκίνητο της γκάμας της Opel δεν ήταν μόνο best-seller στη Γερμανία το 2020 – είναι ηγέτης της κατηγορίας του και φέτος. Και κάποιες φορές το Corsa ήταν ακόμη και Νο.1 σε πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας στη Μ. Βρετανία πέρυσι – μία θέση που διατηρεί και φέτος.

    Από τη Χιλή μέχρι την Ρεϊνιόν και από το Μαρόκο μέχρι τη Ν. Αφρική: Το Corsa γνωρίζει τεράστια ζήτηση και εκτός Ευρώπης.

    Οι διεθνείς πωλήσεις του Corsa σχεδόν τριπλασιάστηκαν το 2020 και παραμένουν σε ανοδική πορεία από το 2021: Οι πωλήσεις του Corsa στις περιοχές της Μ. Ανατολής/Αφρικής, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία/Ειρηνικό έχουν υπερδιπλασιαστεί το πρώτο δίμηνο του 2021 συγκριτικά με ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του 2020. Το Corsa διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στα σχέδια της περαιτέρω επέκτασης και, μεταξύ άλλων, θα προαναγγείλει την επιστροφή της μάρκας στην Ιαπωνία. Αυτό καθιστά το Corsa σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική εξαγωγών της Opel.

    Είναι επίσης σημαντικό μοντέλο στην ολοκληρωμένη επιθετική στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς, πουλήθηκαν πάνω από 4.000 Corsa-e. Οι ιδιώτες και οι εταιρικοί πελάτες (fleet) δηλώνουν εξίσου ενθουσιασμένοι από τη καταλληλότητα του αυτοκινήτου για καθημερινή χρήση.

    «Το Corsa είναι πραγματική επιτυχία για τη μάρκα Opel και η νέα γενιά συνεχίζει τη μακρά παράδοση του μοντέλου. Με το Corsa και το νέο Mokka, έχουμε δύο ισχυρά μοντέλα σε πολύ σημαντικές κατηγορίες. Αυτό θα μας προσφέρει αξιοσημείωτη ώθηση» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

    Το Opel Corsa παρέχει επίσης στους πελάτες πρόσβαση σε τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης, περισσότερο γνωστά από ανώτερες κατηγορίες. Από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του είναι ο προσαρμοζόμενος, αντιθαμβωτικός φωτισμός IntelliLux LED® matrix, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία.

    Επιπλέον, το μικρό bestseller συνοδεύεται από πολυάριθμα, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Χάρη στην high tech εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης (traffic sign recognition) ανιχνεύει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, όπως τα σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται επίσης στην οθόνη.

    Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και Ανίχνευση Πεζού και Δικυκλιστή, είναι ενεργό σε ταχύτητες από 5 έως 85 km/h και αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια κυρίως σε συνθήκες πυκνής, αστικής κυκλοφορίας.

    Το Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας [adaptive cruise control (ACC)] προσαρμόζει αυτόματα την απόσταση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το προπορευόμενο όχημα, φρενάροντας ή επιταχύνοντας. Εάν το προπορευόμενο αυτοκίνητο φρενάρει, το Corsa επιβραδύνει επίσης – μπορεί ακόμα και να σταματήσει τελείως, εάν χρειαστεί. Εφόσον το προπορευόμενο όχημα αναπτύξει εκ νέου ταχύτητα, το Corsa επιταχύνει μέχρι να φτάσει την επιλεγμένη ταχύτητα.

    Το Lane Keep Assist εφαρμόζει σταδιακή, διορθωτική κίνηση στο τιμόνι και μία ελαφριά δόνηση εάν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει ακούσια από τη λωρίδα του. Το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert), η κάμερα 180 μοιρών και διάφορα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης διευκολύνουν τους ελιγμούς στην πόλη.

    Το Opel Corsa-e είναι συμπαγές, ευέλικτο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση χάρη στην αυτονομία του που φτάνει τα 337 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP1. Η μπαταρία των 50kWh μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της συνδεδεμένη σε ένα ταχυφορτιστή για 30 λεπτά. Το Corsa-e επιδέχεται όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wall box), ταχυφορτιστή, ή και καλωδίου με σύνδεση σε οικιακή πρίζα – ενώ η μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών/160.000km.



    ΣΧΟΛΙΑ