• AUTO

    Ξεκινάει η παραγωγή του Kona Electric στην Ευρώπη (pics)


    Η Hyundai Motor ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του Kona Electric στην Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) το Μάρτιο του 2020.

    ΗHMMC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η μονάδα σχεδιάζειτην παραγωγή 30.000 οχημάτωνKona Electric ανάέτος. Σε συνδυασμό με την παραγωγή του εργοστασίου της HyundaiστοUlsan τηςΝ. Κορέας, η εταιρεία θα υπερδιπλασιάσει τη διαθεσιμότητα τoyKona Electric για τους πελάτες της στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη σημαντικήβελτίωση των χρόνων παράδοσης.

    “Με την έναρξητης παραγωγής τουKona Electric στην HMMC, η Hyundai ενισχύεται περαιτέρω ως κορυφαίοςκατασκευαστής ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη”, δήλωσε ο κ.DongWooChoi, President και CEO της Hyundai Motor Europe HQ. “Με την επέκταση της παραγωγής στην Ευρώπη για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής αγοράς, ενισχύουμε τη φιλοσοφία μας” Made in Europe for Europe”καθώς και την Ευρώπη ως τόπο παραγωγής μελλοντικώνπροτάσεων κινητικότητας.”

    Επιπρόσθετα, ο εφοδιασμός των μπαταριώνθα γίνεται από την Ευρώπη. Αυτό εγγυάται σταθερόεφοδιασμόσε κοντινή απόστασηαπό το εργοστάσιο καθώς και σταθερή ποσότητα μπαταριών που απαιτούνται για την παραγωγή τουKona Electric.

    Η προετοιμασία του εργοστασίου για την παραγωγή του Kona Electric πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα με την παραγωγική διαδικασία, εφαρμόστηκαν σημαντικές αλλαγές στα τμήματα stampingκαιwelding. ΔεδομένουότιτοKona Electric είναι το πρώτο αυτοκίνητο της HMMC που προσφέρεταιμεδιχρωμία στην οροφή, το βαφείο χρειάστηκεεπίσης να υποβληθεί σεαπαραίτητες αλλαγές στη διαδικασία βαφής. Ειδικάστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπάρχειένα νέο στάδιο παραγωγής που περιλαμβάνει την αποθήκευση και εγκατάστασητων μπαταριώνκαι για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε έναςνέος χώρος αποθήκευσηςμπαταριών με ξεχωριστήγραμμή μεταφοράς τους στο εργοστάσιο. Τα αυτοματοποιημένα ρομπότ παραδίδουν τις μπαταρίες στη νέα γραμμή τοποθέτησης.

    Για το 2020, η Hyundai θα διαθέσει περίπου 80.000 οχήματα μηδενικών εκπομπώνρύπων στουςΕυρωπαίουςκαταναλωτές, όπωςτοKona Electric, το IONIQ Electric και το ηλεκτρικό SUV κυψελών καυσίμου NEXO. Με την εξέλιξη αυτή, η Hyundai αναμένει να καταστείτο 2020ο μεγαλύτεροςκατασκευαστής οχημάτωνμηδενικών εκπομπώνρύπων στην Ευρώπη.



    ΣΧΟΛΙΑ