• AUTO

    Wrangler για κυρίες!


    Για 2η χρονιά, στο Rebelle Rally, όπου αγωνίζονται γυναίκες το Jeep Wrangler 4xe βρέθηκε στις δύο πρώτες θέσεις.

    Μετά από οκτώ ημέρες και 1.440 μίλια εκτός δρόμου διαδρομών στις ερήμους της Νεβάδα και της Καλιφόρνια, το εξηλεκτρισμένο Jeep® Wrangler 4xe, το δημοφιλέστερο Plug-in Hybrid της Αμερικανικής αγοράς, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δικαίως θεωρείται ο απόλυτος θρύλος των off-road οχημάτων.

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το μοντέλο της Jeep κυριάρχησε στο Rebelle Rally, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανάμεσα από συνολικά 45 πληρώματα και οχήματα από 10 διαφορετικές μάρκες.

    Οι Nena Barlow και Teralin Petereit, εντυπωσίασαν χάρη στην εξαιρετική, αλλά και σταθερή απόδοσή τους, κατακτώντας τις τέσσερις από τις επτά ειδικές διαδρομές, οδηγώντας το εργοστασιακό τους Jeep Wrangler 4xe σε μια επιβλητική νίκη. Αυτή είναι η τέταρτη νίκη για την Petereit, η οποία είναι η πλέον επιτυχημένη συμμετέχουσα στο θεσμό. Αντίστοιχα η Barlow έχει κατακτήσει δύο νίκες, ενώ έχει βρεθεί στο βάθρο συνολικά τέσσερις φορές.

    Το Jeep Wrangler 4xe είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που πήρε τη νίκη στο Rebelle Rally (2021), με τετρακίνητα μοντέλα της Αμερικανικής μάρκας να έχουν κατακτήσει τις 6 από τις συνολικά 7 διοργανώσεις του θεσμού.

    Η νικήτρια Nena Barlow δήλωσε σχετικά: «Αν μπορούσα να επιλέξω ένα μόνο όχημα σε όλο τον πλανήτη για να αγωνιστώ σε αυτό το ράλι, χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό θα ήταν το Wrangler Rubicon 4xe. Η απόδοση, η αυτονομία και οι ικανότητες του είναι ότι καλύτερο για να ξεπεράσει κανείς αυτά τα 1.440 μίλια σκληρών διαδρομών. Η φετινή διοργάνωση ήταν η πιο δύσκολη, αλλά αυτό δεν μας ανησύχησε. Δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα και η μόνη συντήρηση που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να καθαρίσουμε το φίλτρο αέρα».

    Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκαν οι Laura Wanlass και Maria Guitar, επίσης με ένα Wrangler 4xe. Το πλήρωμα είχε κατακτήσει και το 2021 τη δεύτερη θέση, τότε όμως πίσω από το τιμόνι ενός Wrangler EcoDiesel.

    Το υβριδικό σύστημα του Jeep Wrangler 4xe συνδυάζει έναν αποδοτικό 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 380 ίππους και 637Nm ροπής. Το σύστημα τετρακίνησης δίνει την επιλογή κίνησης στους 2 ή και στους 4 τροχούς, κοντές σχέσεις, αλλά και δυνατότητα 4×4 με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Η ηλεκτρική αυτονομία του Jeep Wrangler 4xe είναι έως και 50χλμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Οδηγώντας ή πετώντας;

    Porsche 911 με χειροκίνητο κιβώτιο!



    ΣΧΟΛΙΑ