• AUTO

    Volvo On Call: Σε live σύνδεση με το μέλλον της οδήγησης

    • NewsRoom

    Κάποια προβλήματα που συνδέονται με το αυτοκίνητο λύνονταν πάντα με κόπο και υπομονή.

    Αν ξεχνούσες πού έχεις παρκάρει, απλώς περιπλανιόσουν μέχρι να εντοπίσεις το αυτοκίνητό σου. Αν δεν ήσουν σίγουρος ότι το κλείδωσες, έβγαινες πάλι στο δρόμο – ή έστω στο μπαλκόνι. Αν το είχες αφήσει στον ήλιο, προετοιμαζόσουν ψυχολογικά για ένα δεκάλεπτο μεγάλης δυσφορίας, ώσπου το κλιματιστικό να φέρει σε ανεκτό επίπεδο τη θερμοκρασία της καμπίνας.

    Σήμερα, αυτές και άλλες παρόμοιες δυσχέρειες είναι παρελθόν για τους χρήστες του Volvo On Call, που επικοινωνούν με το Volvo τους από απόσταση και χειρίζονται μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής στο smartphone τους -ή σε άλλη έξυπνη συσκευή- τα διάφορα υποσυστήματα του αυτοκινήτου. Μπορούν να ενεργοποιήσουν τα αλάρμ και την κόρνα για να το εντοπίσουν σε ένα αχανές parking. Μπορούν, από την άνεση του σπιτιού τους, να το κλειδώσουν, να το ξεκλειδώσουν, να ανοίξουν ή να κλείσουν τα παράθυρά του, ακόμη και να βάλουν μπροστά τον κινητήρα, με παράλληλη ενεργοποίηση του καλοριφέρ, ώστε να βρουν ένα ζεστό περιβάλλον -και καθαρό παρμπρίζ – τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά.

     

    Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων του Volvo On Call και των υπηρεσιών που παρέχει η Volvo σε όσους την επιλέγουν.

    Η εταιρεία φροντίζει συνεχώς να μεγιστοποιεί το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς των πελατών της, με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 5 χρόνια εγγύησης που προσφέρονται από εδώ και στο εξής σε όλα τα μοντέλα της στην ελληνική αγορά. Την ίδια στιγμή, όμως, λειτουργεί με έμπνευση, προχωρώντας σε καινοτομίες που προάγουν την ευζωία.

    Μέσω του Volvo On Call, η Volvo αξιοποιεί τη διασύνδεση, πρωταρχικά για καταστάσεις ανάγκης. Με το πάτημα ενός πλήκτρου ή αυτόματα, σε περίπτωση ατυχήματος, ο χρήστης έχει πρόσβαση όλο το 24ωρο σε υπηρεσίες έκτακτης παροχής βοήθειας, ενώ με τον ίδιο τρόπο (μέσω πλήκτρου) μπορεί να ζητήσει οδική βοήθεια από την Volvo Assistance.

    Με το Volvo On Call, οι οδηγοί Volvo έχουν πρόσβαση στο εγχειρίδιο χρήστη, μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τη Volvo, να εντοπίζουν θέσεις στάθμευσης , να πληροφορούνται το αντίτιμό για αυτές και να στέλνουν τοποθεσίες στο αυτοκίνητό τους. Μπορούν επίσης να ειδοποιούνται για τις ημερομηνίες προγραμματισμένης συντήρησης και να ελέγχουν τη χρήση του αυτοκινήτου μέσω οδηγικού ημερολογίου που δημιουργείται αυτόματα, ώστε να βλέπουν ποιες διαδρομές πραγματοποιήθηκαν, καθώς και τις αποστάσεις που διανύθηκαν. Όσοι οδηγούν Volvo XC40 μπορούν, επιπλέον, να δανείσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλους με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται η παραχώρηση του κλειδιού.

     

    Η εφαρμογή επιτρέπει στους οδηγούς των plug-in υβριδικών Volvo να προγραμματίζουν και να ελέγχουν ό,τι σχετίζεται με τη φόρτιση. Παρέχεται πληροφόρηση για τα ποσοστά οδήγησης του οχήματος στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure, για την ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας και του καυσίμου που καταναλώθηκαν, ενώ σύντομα θα δίνονται στοιχεία για το ανθρακικό (CO2) αποτύπωμα και για την εξοικονόμηση καυσίμου που επιτυγχάνεται στο Pure mode. Επιπλέον, όσοι αποκτήσουν οποιοδήποτε Volvo Recharge έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα επιδοτηθούν από τη Volvo για την ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλώσουν μέσα σε διάστημα 12 μηνών και θα μπορούν να πληροφορούνται μέσω του Volvo On Call το ύψος της επιδότησης.

    Για όσους οδηγούν Volvo, το μέλλον της οδήγησης είναι ήδη εδώ, σε μεγάλο βαθμό και το απολαμβάνουν καθημερινά.

     

    Μάθετε περισσότερα εδώ