• AUTO

    Volvo και Google επεκτείνουν τη συνεργασία τους!

    VOLVO


    Η Volvo Cars είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα λανσάρει την άμεση διασύνδεση με Google Assistant.

    Η Volvo Cars θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα ενσωματώσει συσκευές με δυνατότητα Google Assistant. Αυτή η προγραμματισμένη άμεση ενσωμάτωση επιτρέπει την πλέον απρόσκοπτη σύνδεση επιτρέποντας στους πελάτες της Volvo Cars να ελέγχουν τις λειτουργίες του αυτοκινήτου τους δίνοντας φωνητικές εντολές σε οικιακές και κινητές συσκευές με Google Assistant. Συνδέοντας το Volvo τους με τον λογαριασμό τους στην Google, οι πελάτες θα μπορούν να μιλήσουν απευθείας μέσω Google στο αυτοκίνητο τους και να ελέγξουν από απόσταση μια σειρά από λειτουργίες, όπως η θέρμανση του αυτοκινήτου στη διάρκεια μιας κρύας χειμωνιάτικης μέρας ή το κλείδωμά του.

    Η διασύνδεση με το Google Assistant θα έχει λίστα διαθέσιμων εντολών που θα διευρύνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Με την ενσωμάτωση, οι χρήστες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό τους από απόσταση. Ανάμεσα σε μελλοντικές λειτουργίες που σχεδιάζεται να προστεθούν περιλαμβάνεται ο προγραμματισμός φόρτισης που επιτρέπει στους πελάτες να θέτουν συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία το αυτοκίνητο τους ξεκινά να φορτίζει – και ακόμη περισσότερα.

    VOLVO

    Για εντολές – όπως το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου –, μια διαδικασία ταυτοποίησης δύο παραγόντων (two -factor authentication) διασφαλίζει ότι μόνον οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορούν να ακούσουν ή να έχουν πρόσβαση στη σωστή πληροφορία κατά τον σωστό χρόνο. Επίσης η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο «YouTube» θα προστεθεί σε όλα τα αυτοκίνητα Volvo με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, ως επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Google.

    Στη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι πιθανό να χρειαστεί στάση για φόρτιση. Χάρη στην δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο στο αυτοκίνητο, οι οδηγοί Volvo μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το διάλειμμα απολαμβάνοντας live streaming, ειδήσεις, εκπομπές ή το πιο πρόσφατο βίντεο του αγαπημένου τους παραγωγού.

    Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη της υπηρεσίας κάνει την αναμονή στο αυτοκίνητο πιο ευχάριστη, είτε περιμένει κανείς ένα φίλο είτε συνοδεύει τα παιδιά σε κάποια δραστηριότητα. Φυσικά, η Volvo Cars δεν κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό στην ασφάλεια και θα επιτρέπει την παρακολούθηση βίντεο μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι πλήρως σταθμευμένο.

    Εκτός από την αναπαραγωγή βίντεο, η Volvo Cars και η Google ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες σύντομα θα μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών πλοήγησης όπως η Sygic και η Flitsmeister, εφαρμογών φόρτισης όπως η Chargepoint και η Plugshare και εφαρμογών στάθμευσης όπως η SpotHero και η ParkWhiz όπου είναι διαθέσιμες. Η διασύνδεση με το Google Assistant και η εισαγωγή του YouTube επιτρέπουν στα αυτοκίνητα Volvo να λειτουργούν ως προέκταση του οικείου περιβάλλοντος των οδηγών.

    Διαβάστε επίσης:

    Volvo Cars: Νέος πρόεδρος και CEO

    Volvo: Aύξηση 8,8% στις πωλήσεις της κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2021

    CDP: Βραβείο στη Volvo



    ΣΧΟΛΙΑ