• AUTO

    Το Toyota Aygo X, στην Ελλάδα!

    Το Toyota Aygo X, στην Ελλάδα!

    Toyota Aygo X


    Με τιμή από 14.340 ευρώ, μήκος 3.7m μπαίνει στην κατηγορία των Α SUV αντικαθιστώντας το Aygo.

    Η τάση της εποχής είναι να κάθομαι ψηλά και να κοιτώ περιμετρικά. Πάνω εκεί έρχεται το Aygo X να προσφέρει επίσης ευελιξία, πληθώρα τεχνολογιών και  οικονομία καυσίμου.

    Το Aygo X κεντρίζει την προσοχή ήδη από την εμφάνισή του. Ο cross-over χαρακτήρας του ενισχύεται από τους μεγάλους τροχούς που καταλαμβάνουν το 40% του συνολικού ύψους του, δίνοντας μια ξεχωριστή παρουσία στον δρόμο και αίσθηση στιβαρότητας. Η νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο αθλητική εικόνα.

    Βασικό σχεδιαστικό στοιχείο το τραπέζιο. Μπροστά, φώτα υψηλής τεχνολογίας αγκαλιάζουν το πάνω τμήμα του καπό ενώ λίγο πιο κάτω η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η ποδιά δημιουργούν αίσθηση κίνησης. Η προαιρετική αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά σε crossover της κατηγορίας A.

    Η διχρωμία του Aygo X, σε συνδυασμό με μία νέα, ζωηρή παλέτα χρωμάτων, συνθέτουν ένα μοναδικό προφίλ. Η παλέτα είναι εμπνευσμένη από μπαχαρικά, αποτυπώνοντας την αύρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες του αυτοκινήτου: Cardamom (Κάρδαμο), Chilli (Τσίλι), Ginger (Τζίντζερ), Juniper (Άρκευθος):

    το καθένα από αυτά τα δυναμικά χρώματα μπαχαρικών δημιουργεί αντίθεση με τη δίχρωμη μαύρη οροφή και το πίσω τμήμα που καθιστά το Aygo X διαφορετικό. Ξεχωριστά στοιχεία του εσωτερικού συνδυάζονται με τα εξωτερικά χρώματα προσδίδοντας μία μοναδική προσωπικότητα.

    Το Aygo X βασίζεται στην επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota (TNGA), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το νέο Yaris. Η προσαρμογή της στο Aygo X, είχε ως αποτέλεσμα ένα crossover, μειωμένων διαστάσεων με πιο κοντούς εμπρός και πίσω προβόλους. Με μήκος 3.700mm και πλάτος στα 1.740mm, μόλις 5mm μικρότερο του Yaris το Aygo X είναι ένα μικρό μεγάλο αυτοκίνητο.

    Τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20mm, αυξάνοντας τον χώρο για τους ώμους κατά 45mm. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης από τους κορυφαίους στην κατηγορία, διαθέτοντας 125mm μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα συγκριτικά με τον προκάτοχό του, στα 231 λίτρα.

    Παράλληλα, το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 65mm στα 1.525mm. Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7m, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία.

    Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε αστικά κέντρα και προάστια, ενώ το νέο κιβώτιο S-CVT προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία αρχική απόκριση, διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

    Η θέση οδήγησης είναι ψηλότερη κατά 55mm, με συνολικά αυξημένη απόσταση του οχήματος από το έδαφος κατά 11mm, διασφαλίζοντας καλύτερη οπτική επαφή με τους άλλους χρήστες των δρόμων, κυρίως δικυκλιστές και πεζούς.

    Επιπλέον, η γωνία της κολόνας A έχει αυξηθεί κατά 10% στις 24º για βέλτιστη ορατότητα. Οι μεγαλύτεροι τροχοί και ελαστικά συνεργάζονται με την αποτελεσματική ανάρτηση της πλατφόρμας TNGA, η οποία μαζί με τη βελτιωμένη ακαμψία του αμαξώματος και τις μικρότερες γωνίες κλίσης προσφέρουν εξαιρετική οδηγική άνεση και έλεγχο.

    Το Aygo X είναι εξοπλισμένο με μια ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance, στην πιο εξελιγμένη γενιά Τ-Mate. Οι χρήστες θα μπορούν να μένουν συνδεδεμένοι με το Aygo X μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app.

    Η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”, η ασύρματη φόρτιση και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay διευκολύνουν τη διάδραση.

    Με την εφαρμογή MyT, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν διάφορα στατιστικά στοιχεία του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker.

    Το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota προσφέρει επίσης πλοήγηση βασισμένη σε cloud για πληροφορίες διαδρομής σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαρκώς συνδεδεμένων υπηρεσιών στις υψηλότερες εκδόσεις.

    Νέες υπηρεσίες θα λανσαριστούν μελλοντικά μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων, ώστε το νέο λογισμικό και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να εγκαθίστανται αυτόματα στο σύστημα.

    Το ηχοσύστημα, με προφίλ ήχου προσαρμοσμένου στα χαρακτηριστικά του Aygo X, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Toyota με την JBL. Αποτελείται από τέσσερα ηχεία σε συνδυασμό με έναν ενισχυτή 300W και ένα μεγάλο subwoofer 200mm που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών για να προσφέρει ισχυρό μπάσο ήχο, δυναμική απόκριση των ηχείων και ένα καθαρό και διευρυμένο sound stage.

    Το Aygo X είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της Α κατηγορίας που προσφέρει Full LED τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων διασφαλίζοντας βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και κάνοντάς την προσιτή σε περισσότερους πελάτες. Επίσης, η ενσωμάτωση των φλας στα φώτα ημέρας προσδίδει, ενισχύοντας την εμφάνισή του.

    Το Aygo X έχει σχεδιαστεί εξ αρχής με στόχο τη μέγιστη οικονομία και τη βέλτιστη αεροδυναμική. Χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1lt/72PS με κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,8l/100km και εκπομπές CO2 109 g/km.

    Διατίθεται σε επτά (7) εκδόσεις, με την τιμή να ξεκινά από τα 14.340€ και να φτάνει τις 21.860 για την έκδοση με ανοιγόμενη οροφή. Υπάρχει κιβώτιο CVT αλλά και χειροκίνητο ενώ το βάρος είναι περιορισμένο στα 1015kg.

    Διαβάστε επίσης:

    Υβριδικό Fiat Panda από 13.000€

    Παγκόσμιο ρεκόρ: Mercedes του 1955 αλλάζει χέρια για €135 εκατομμύρια!

    Αύξηση κόστους κατά 1.000 ευρώ για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, λόγω αύξησης της τιμής του νικελίου



    ΣΧΟΛΙΑ