• AUTO

    SEAT: Λανσάρει το νέο Leon με μία επένδυση μεγαλύτερη του 1,1 δις ευρώ

    • NewsRoom


    Η SEAT παρουσίασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell το νέο SEAT Leon, ένα μοντέλο που στοχεύει να αναβιώσει την compact κατηγορία.

    Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα μοντέλο με πιο αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένα επίπεδα συνδεσιμότητας και οδηγικής υποβοήθησης, ισχυρό δυναμισμό και υψηλή αισθητική.

    Το Leon ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της γκάμας SEAT και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, στοιχεία που αποδείχθηκαν από τις περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις που σημείωσε στη διάρκεια των τριών γενεών του. Η τέταρτη γενιά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να συνεχίσει αυτό το τεράστιο επίτευγμα και να το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποδοτικότητα, το δυναμισμό και την ασφάλεια.

    «Το SEAT Leon είναι το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη του πορεία. Ως εκ τούτου, η SEAT έχει επενδύσει περισσότερα από 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ στο νέο SEAT Leon και κυρίως στην εξέλιξη του οχήματος και στη βελτίωση των εγκαταστάσεων παραγωγής», δήλωσε ο Carsten Isensee, SEAT Acting President και Vice-President for Finance and IT.

    «Το 2019 ήταν έτος ρεκόρ για την εταιρεία. Πουλήσαμε περισσότερα από 570.000 αυτοκίνητα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στα 70 χρόνια ιστορίας της μάρκας και πετύχαμε ένα από τα καλύτερα παραγωγικά αποτελέσματα καθώς στο Martorell παρήχθησαν πάνω από 500.000 αυτοκίνητα. Μία καλή βάση για να ξεκινήσει το 2020», πρόσθεσε ο Isensee.

    Το νέο Leon συνδυάζει τη φιλοσοφία της σχεδίασης που είναι βασική για κάθε όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της SEAT, φέρνοντας εμπιστοσύνη, κομψότητα και sportiness στη
    compact κατηγορία. Σχεδιάζεται, αναπτύσσεται και παράγεται στη Βαρκελώνη, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της SEAT στο Martorell.

    Σχεδίαση: Ενισχυμένες διαστάσεις και ακόμη πιο τολμηρή εμφάνιση μέσα και έξω

    Η βάση για την ισχυρή σχεδιαστική γραμμή του οχήματος είναι η εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που έδωσε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της σχεδιαστική ομάδας ενώ οι νέες αυξημένες διαστάσεις του, προσδίδουν βελτιωμένη αίσθηση των αναλογιών στη σχεδίαση της νέας γενιάς του μοντέλου.

    Στην 5-θυρη έκδοση, το νέο SEAT Leon έχει μήκος 4,368mm (+86mm), πλάτος 1,800mm (-16mm) και ύψος 1,456mm (-3mm). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.686mm, δηλαδή 50mm περισσότερο από την τρίτη γενιά SEAT Leon.

    Στο νέο εμπρόσθιο μέρος του SEAT Leon ξεχωρίζει η τρισδιάστατη σύνδεση μεταξύ της μάσκας και του μπροστινού φωτισμού. Οι προβολείς LED στρέφονται προς τα πίσω, παρέχοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα φρυδιού, δίνοντας βαθύτερη εστίαση και καθιστώντας το άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο.

    Η δημιουργικότητα συνεχίζεται και στο πίσω μέρος του νέου SEAT Leon που ενισχύεται από τον κατά μήκος φωτισμό LED. Τόσο το σύστημα φωτισμού όσο και το spoiler δημιουργούν γραμμές που δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας ακόμα και όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

    Στο εσωτερικό του νέου SEAT Leon όλα δείχνουν κομψά. Λεπτές επιφάνειες και ένα κομψό αλλά μεγάλο ταμπλό που δίνει την αίσθηση πως αιωρείται. Τα πάντα στην καμπίνα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι εργονομικά, με ακρίβεια, αυξάνοντας την εσωτερική άνεση τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

    Κινητήρες: Μεγάλο φάσμα από τους πιο εξελιγμένους κινητήρες

    Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-inhybrid (eHybrid), παρέχοντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

    Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, αποδίδουν μεταξύ 66kW/90PS και 140kW/190PS και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (66kW/90PS και 81kW/110PS) και μεγαλύτερους κινητήρες 1.5lt (96kW/130PS και 110kW/150PS). Στην κορυφή είναι ο κινητήρας TSI 140kW/190PS 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

    Το diesel παραμένει μια σημαντική τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και το νέο Leon διαθέτει αξιόλογες επιλογές κινητήρα diesel: όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 85kW/115PS και 110kW/150PS.

    Ασφάλεια: Το νέο SEAT Leon ενσωματώνει συστήματα υποβοήθησης υψηλής τεχνολογίας

    Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Leon SEAT. Ενσωματώνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του predictive adaptive cruise control, emergency assist και travelassist, ώστε να γίνει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα.

    Η τεχνολογία adaptive chassis διαβάζει συνεχώς τις συνθήκες του δρόμου, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες του συστήματος διεύθυνσης, την πέδηση και την επιτάχυνση, προσαρμόζει την ανάρτηση και βελτιστοποιεί την απόσβεση σε κάθε τροχό για να παρέχει άνεση και δυναμική.



    ΣΧΟΛΙΑ