• AUTO

    Red Bull: Δεν έχει χρόνο για τη F1 ο νέος ceo, Όλιβερ Μίντζλαφ!


    Δεν είναι θετικά τα πρώτα σημάδια για τις Red Bull Racing και Alpha Tauri, καθώς ο νέος ceo του ομίλου έχει στο μυαλό του το ποδόσφαιρο.

    Ο θάνατος του Ντήτριχ Μάτεζιτς σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής για την εταιρεία ενεργειακών ποτών. Ο γιος του Μαρκ Μάτεζιτς που ανέλαβε την διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε ότι οι αρμοδιότητες του πατέρα του θα περάσουν σε τρεις ανθρώπους: Ο Φρανζ Βατζλάβικ θα είναι επικεφαλής της παραγωγής, ο Αλεξάντρ Κιρχμάιρ θα είναι επικεφαλής των οικονομικών ενώ ο Όλιβερ Μίντζλαφ αναλαμβάνει επικεφαλής των παράλληλων δράσεων και των επενδύσεων του ομίλου.

    Πριν βρίσκονταν επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομάδας RB Leipzig ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και για την διοίκηση της Τσέλσι. Στο νέο πεδίο αρμοδιοτήτων του θα είναι ποδοσφαιρικές ομάδες της Red Bull από τις ΗΠΑ, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία αλλά και η ομάδα χόκεϊ επί πάγου του Σάλτσμπουργκ.

    Ο 47χρονος Γερμανός μάνατζερ που υπήρξε δρομέας μεγάλων αποστάσεων δεν είναι φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο παρελθόν έχει δουλέψει για την Puma και τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Red Bull Racing σάρωσε φέτος κάνοντας το νταμπλ στη F1 και η αλήθεια είναι πως κάλεσαν δυο φορές τον Μίντζλαφ μια στα επινίκια στο Μίλτον Κέινς και μια στο γκαλά της FIA.

    Η απουσία του και στις δυο περιπτώσεις ήταν ηχηρή, ο Γερμανός μάνατζερ έχει σαφώς άλλες προτεραιότητες. Προσπαθώντας να γεφυρώσει την κατάσταση ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της RBR Χέλμουτ Μάρκο ζήτησε ραντεβού. Ο Μίντζλαφ τον δέχτηκε για 15 λεπτά όπου δεν συζητήθηκε κάτι ουσιαστικό. Απλά φάνηκε το μέγεθος της απόστασης των δυο πλευρών».

    Ηχηρή η απουσία του Μίντζλαφ από τα επινίκια στο Μίλτον Κέινς. Διακρίνονται από αριστερά: Νιούι, Πέρεζ, Φερστάπεν, Χόρνερ.
    Ηχηρή η απουσία του Μίντζλαφ από τα επινίκια στο Μίλτον Κέινς. Διακρίνονται από αριστερά: Νιούι, Πέρεζ, Φερστάπεν, Χόρνερ.

    Βγαίνοντας από την συνάντηση ο Μάρκο επέμενε ότι δεν αλλάζει κατεύθυνση η Red Bull: «Η επιτυχία μας μιλά από μόνη της. Δε θα εξαφανιστούμε από τη F1, θέλουμε περισσότερες νίκες και τίτλους». Ζωηρώς αμφιβάλλω αν το ίδιο θέλει και ο Μίντζλαφ. Σύντομα θα φανεί.

    Διαβάστε επίσης:

    FIA Gala: Η βράβευση των πρωταθλητών

    Ηλεκτρική 4κινηση

     



    ΣΧΟΛΙΑ