• AUTO

    Πόσο ηλεκτρικό είναι το Qashqai;


    H τεχνολογία e-POWER, προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού οχήματος, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης της μπαταρίας σε πρίζα!

    Η διάταξη e-POWER αποτελείται από μια μπαταρία υψηλών επιδόσεων που συμπληρώνεται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα μεταβλητής συμπίεσης 1,5lt/156PS, μια γεννήτρια, ένα inverter και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW ισχύος. Ο βενζινοκινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί στην μπαταρία ή να δοθεί απευθείας στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο, ανάλογα με το σενάριο οδήγησης. Η απόδοση του  συστήματος φτάνει τα 190PS και τα 330 Nm ροπής η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη με το πρώτο πάτημα του γκαζιού.

    Χάρη στην αποκλειστικά ηλεκτρική κύλιση, το όχημα προσφέρει στιγμιαία, ομαλή και σταθερή επιτάχυνση, χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών οχημάτων, και χάρη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος των στροφών, επιτυγχάνεται βέλτιστη αξιοποίηση της χημικής ενέργειας του καυσίμου, ελαχιστοποιώντας έτσι τις εκπομπές ρύπων. Το νέο Qashqai e-POWER συμβάλλει επίσης στην οδηγική άνεση μέσω της τεχνολογίας e-Pedal, χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών μοντέλων της Nissan, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος στις περισσότερες καθημερινές κυκλοφοριακές καταστάσεις χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού και την ανάκτηση ενέργειας.

    Το νέο Qashqai e-POWER  προσφέρει στον οδηγό αίσθηση άμεσης – γραμμικής επιτάχυνσης της ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με μια απολαυστική οδηγική εμπειρία, χωρίς  την ανάγκη φόρτισης σε πρίζα. Είναι η ιδανική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,  ειδικά για όσους διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Εδώ μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας e-POWER, η οποία προσφέρει στον οδηγό όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού οχήματος, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης της μπαταρίας σε πρίζα!

    Διαβάστε επίσης:

    Το υβριδικό σύστημα της Jeep!



    ΣΧΟΛΙΑ