• AUTO

    Παγκόσμιο αυτοκίνητο της Χρονιάς το IONIQ 6!


    Είναι το δεύτερο συνεχόμενο μοντέλο Hyundai IONIQ που κατακτά τα World Car Awards μετά την τριπλή νίκη του IONIQ 5 το 2022.

    Το IONIQ 6 της Hyundai κατέκτησε τα διάσημα βραβεία World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year. Το IONIQ 6 διακρίθηκε από την διεθνή κριτική επιτροπή για τη μοναδική αεροδυναμική του σχεδίαση και την εξαιρετική αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα του.

    Τα World Car Awards ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS).

    Μια κριτική επιτροπή 100 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 32 χώρες επέλεξε το IONIQ 6, είναι η δεύτερη συνεχόμενη τριπλή διάκριση της Hyundai στα World Car Awards. Πέρυσι, η κριτική επιτροπή ανακήρυξε το IONIQ 5 νικητή στις ίδιες κατηγορίες.

    Ανάμεσα στους εκλέκτορες είναι και ο συνάδελφος Μιχάλης Γεωργιάδης ο οποίος είπε: «Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2023 είναι καινοτόμο, μια ματιά στο μέλλον, αλλά ταυτόχρονα ώριμο και έτοιμο για χρήση στις σημερινές συνθήκες. Για αυτό ψηφίστηκε από τους 100 εκλέκτορες ένας από τους οποίους έχω τη χαρά και την ευθύνη να είμαι και εγώ».

    Το IONIQ 6 είναι το δεύτερο μοντέλο της IONIQ που είναι η ηλεκτρική μάρκα της Hyundai. Βασίζεται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και προσφέρει: δυνατότητες φόρτισης 800 V από 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, ευρύχωρο εσωτερικό, μακρύ μεταξόνιο 2.950 mm. Με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,21, το IONIQ 6 είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά και ενεργειακά αποδοτικά ηλεκτρικά (EV) της αγοράς.

    Η αυτονομία κατά WLTP είναι 614km με την μπαταρία 77kwh. Το στάνταρ μοντέλο 2WD με ελαστικά 18” επιτυγχάνει κατανάλωση ενέργειας 13,9 kWh/100 km κατά WLTP.

    Η φετινή νίκη της μάρκας IONIQ θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών της Hyundai Motor να επιταχύνει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης και να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Η Hyundai Motor σχεδιάζει να παρουσιάσει 17 νέα μοντέλα BEV έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της πολυτελούς μάρκας Genesis, και στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις BEV σε 1,87 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

    Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε η BMW X1 και στην 3η το Κia Niro. Φιναλίστ ήταν επίσης η Alfa Romeo Tonale, η BMW 2 coupe, το Honda HRV, το Mazda CX60, η Mercedes C Class, το Nissan Ariya και το Nissan Z.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ