• AUTO

    Ο Yuki Tsunoda αγωνίζεται εντός έδρας!

    Yuki Tsunoda

    Yuki Tsunoda


    Ο Ιάπωνας οδηγός σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Laurent Mekies έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου φέτος.

    Αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο 4ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 στη θρυλική πίστα της Suzuka η οποία ανήκει στην Honda. Πέρα από τον Ιάπωνα κατασκευαστή, υπάρχει και Ιάπωνας οδηγός ο Yuki Tsunoda που θα αγωνιστεί για την RB αυτό το Σαββατοκύριακο στη Suzuka. Είναι η 4η του χρονιά στη F1, όλες είναι στην ίδια ομάδα. Ο Tsunoda δεν έχει ακόμη καταφέρει ν’ ανέβει στο βάθρο. Ποτέ κανένας Ιάπωνας οδηγός δεν έχει κερδίσει GP.

    Ακριβώς πριν τον εντός έδρας αγώνα ο Tsunoda σημείωσε τους πρώτους φετινούς πόντους τερματίζοντας στην όγδοη θέση στην Αυστραλία. Εν τέλει μετά την ποινή του Fernando Alonso ο Ιάπωνας πήρε τους 6 βαθμούς της 7ης θέσης μετά τον αγώνα. Ο 23χρονος έχει εμφανίσει ορατή πρόοδο στην απόδοσή του το 2024 και ελπίζει να συνεχίσει αυτή τη δυναμική, ιδιαίτερα στην πίστα της Suzuka.

    Ο επικεφαλής της RB Laurent Mekies.

    Την ίδια στιγμή ελπίζει να βρεθεί το 2025 στη Red Bull καθώς συγκεντρώνει επαίνους για τα κατορθώματά του στην πίστα, από τον Mekies: «Το να εκκινείς στη δεκάδα είναι ένα πράγμα, το να τερματίζεις στη δεκάδα και να παίρνεις βαθμούς είναι άλλο πράγμα», είπε ο Μέκιες στο podcast του F1 Nation: «Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε στον προηγούμενο αγώνα. Ο Yuki οδήγησε φανταστικά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην πίστα στο FP1 μέχρι και το τέλος του αγώνα.

    Είναι σε καλό μονοπάτι αυτή τη στιγμή. Κάνει πολύ μεγάλα βήματα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τους αγώνες, την ηρεμία που έχει στο μονοθέσιο και έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Εξακολουθούμε να δουλεύουμε μαζί του και με τους μηχανικούς, όπως με οποιονδήποτε οδηγό, για να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο σε αυτό ακριβώς που χρειάζεται».

    Διαβάστε επίσης

    Ασθενοφόρο από τη Renault!



    ΣΧΟΛΙΑ