• AUTO

    Ο Αυγενάκης συνοδήγησε με το Λεμπ!


    Την Ελλάδα επέλεξε η αγωνιστική ομάδα WRC τηςHyundai για να πραγματοποιήσει τριήμερες δοκιμές.

    Η Hyundai Motorsport επέλεξε χωμάτινες ειδικές διαδρομές κοντά στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη συμμετοχή των τριών οδηγών της Οττ Τάνακ, Τιερί Νεβίλ και Σεμπαστιάν Λεμπ. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ενόψει του Ράλι Τουρκίας, τα μέλη της ομάδας ήρθαν απευθείας από την Εσθονία όπου κέρδισαν στον αγώνα.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον πολυπρωταθλητή Σεμπάστιαν Λεμπ.

    Το παρών στις δοκιμές έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης προσκεκλημένος της Hyundai Motorsport, ο οποίος συνομίλησε με στελέχη της ομάδας, τεχνικούς και οδηγούς: Δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την ασφάλεια των δοκιμών, αλλά και τον καλό καιρό που τους επιτρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους επόμενους αγώνες του WRC. Στην απόφαση αυτή της ομάδας, να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές στην Ελλάδα, ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει ασφαλής προορισμός λόγω της πανδημίας του COVID-19.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνοδηγός στο Λεμπ.

    Η ομάδα της Hyundai προσέφερε στον κ. Λ. Αυγενάκη την εμπειρία της συνοδήγησης με τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σεμπαστιάν Λεμπ σε μία ειδική διαδρομή: «Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, να βρίσκομαι στο κόκπιτ δίπλα σε έναν οδηγό παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ και τον ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι μήνυμα ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται.Θέλω να καταστήσω σαφές πως κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως φιλική προς το motorsport και η Πολιτεία πιστεύει στο ελληνικό motorsport και το αγκαλιάζει».

    Η επίσκεψη της Hyundai στη χώρα μας έρχεται λίγες μέρες μετά τις δοκιμές της Toyota Gazoo Racing, η οποία επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας για να προετοιμαστεί για το Ράλλυ Τουρκίας.

    Ο υφυπουργός με τους Παύλο Αθανασούλα και Τιερί Νεβίλ (δεξ.)

    Αμέσως μετά τη βόλτα με το Λεμπ ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στο Διαδρόμιο στο Σπαθοβούνι. Εκεί συνομίλησε με οδηγούς αγώνων ανάμεσά τους και ο Τιερί Νεβίλ που συνεργάζεται με τους Λάμπρο Αθανασούλα, Γιώργο Ζυμαρίδη στο σετάρισμα ενός χωμάτινου μονοθεσίου.

    Ο κ. Αυγενάκης συνοδήγησε με τον τρεις φορές πρωταθλητή του θεσμού των EKO Racing Dirt Games, Γιώργο Ζυμαρίδηε: «Πιστεύουμε στο ελληνικό motorsport και βρίσκομαι εδώ για στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για έναν θεσμό που δημιουργεί νέα ταλέντα, που βγάζει οδηγούς υψηλού επιπέδου και διεθνούς κλάσης.

    Το Διαδρομιο αποτελεί την βάση των EKO Racing Dirt Games, ενός θεσμού που συμβάλει αποφασιστικά στην δημιουργία νέων ταλέντων στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, μια που τα Crosscars αποτελούν παγκοσμίως την βάση της πυραμίδας εξέλιξης των νέων. Διαπίστωσα από πρώτο χέρι, την αδρεναλίνη αλλα και την απόλυτη ασφάλεια που σου προσφέρει αυτή η μορφή των αγώνων, συνοδηγώντας με τον τρεις φορές πρωταθλητή του θεσμού Γιώργο Ζυμαρίδη».

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού στο πλαίσιο της προώθησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε σε Λουτράκι και Διαδρόμιο https://www.mononews.gr/auto/o-avgenakis-sinodigise-me-to-lemp

    Geplaatst door mononews.gr op Donderdag 10 september 2020



    ΣΧΟΛΙΑ