• AUTO

    Τι νέο φέρνει το VW T-Roc;


    Το νέο T-Roc θα μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα αφού κάνει πράξη την τάση της γερμανικής εταιρίας να κατέβει σκαλιά στη βαθμίδα των διαθέσιμων crossover, κλείνοντας έξυπνα τα κενά στη γκάμα της. Το νέο όχημα ελεύθερου χρόνου χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB του VW Group ενώ οι κινητήρες του προέρχονται από το Golf. Η γκάμα του αποτελείται από έξι κινητήρες, τρεις βενζίνες και τρεις diesel. Ξεκινά από 1.0 TSI με 115 ίππους, συνεχίζει στο 1.5 Evo με 150 ίππους και καταλήγει στην κορωνίδα, το 2.0 TSI των 200 ίππων.

    Στα πετρέλαια τώρα, ο 1.6 TDI αποδίδει 115 ίππους, ενώ το 2.0 TDI θα διαθέτει ισχύ 150 ή 200 ίππους ανάλογα με την έκδοση, με το τελευταίο να προσφέρεται αποκλειστικά με το κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4WD. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι προσθιοκίνητα, με εξαίρεση τα δίλιτρα με την κορυφαία απόδοση. Τα χειροκίνητα κιβώτια έξι σχέσων είναι στάνταρ, ενώ θα είναι διαθέσιμα προαιρετικά τα αυτόματα κιβώτια DSG με διπλό συμπλέκτη.

    Εξωτερικά, το T-Roc υιοθετεί οροφή σε στυλ coupe και μικρότερες διαστάσεις από το Tiguan (είναι 252mm μικρότερο και 81mm χαμηλότερο). Το εμπρός τμήμα σέβεται την εταιρική ταυτότητα της VW, επιστρατεύοντας μια μεγάλη μάσκα με το σήμα στο κέντρο της. Οι λεπτοί προβολείς ξεχωρίζουν, όπως και τα ξεχωριστά φώτα ημέρας LED.

    Στο εσωτερικό, υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια εξατομίκευσης. Το πιο πρόσφατο σύστημα Active Info Display της Volkswagen με τις προσαρμόσιμες ψηφιακές κλήσεις είναι διαθέσιμο, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει οθόνη αφής και πλήρη συνδεσιμότητα smartphone. Αναβαθμισμένα ηχεία του ηχοσυστήματος είναι διαθέσιμα, όπως και η επαγωγική φόρτιση του τηλεφώνου.

    Ο χώρος αποσκευών είναι 445 λίτρα, το οποίο επεκτείνεται στα 1.290 λίτρα με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα. Η εταιρία αναφέρει ότι το T-Roc θα είναι εφοδιασμένο με συστήματα ασφαλείας όπως είναι τα Front Assist, Brake Assist καθώς και Lane Assist. Επίσης περιλαμβάνονται κλιματισμός, πίσω φώτα LED και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς βαδίζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα αποκαλύψει η Ford στη Φρανκφούρτη;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Nissan και Champions League για άλλα τρία έτη μαζί!



    ΣΧΟΛΙΑ