• AUTO

    Τι επαναστατικό φέρνει το νέο Nissan Leaf;


    Η Nissan δεν σταματά να ψάχνεται με τις σύγχρονες τεχνολογίες αλλά και με ότι θα μας απασχολήσει αυτοκινητικά στο προσεχές μέλλον. Μετά από μια μεγάλη περίοδο δοκιμών και εφαρμογών, το όραμά της για την αυριανή μέρα είναι γεγονός και παίρνει σάρκα και οστά μέσω του υπερσύγχρονου LEAF, του πιο εξελιγμένου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος (EV) στην Ευρώπη. Μέσω του νέου μοντέλου έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και κάποιες ευφυής νέες τεχνολογίες που θα μπουν στην καθημερινότητά μας σε λίγα χρόνια.

    Το νέο LEAF δεν θα μπορούσε να μην είναι εμπλουτισμένο με  πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως είναι για παράδειγμα το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό του να οδηγεί και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο και απρόσκοπτο τρόπο. Η αυτονομία φτάνει πλέον τα 378 km με μία μόνο φόρτιση, ενώ στα πιο πεζά, ξεχωρίζει πια μέσω μιας πιο κομψής εμφάνισης εντός και εκτός. Το νέο Nissan LEAF θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2018.

    Nissan Intelligent Power: e-powertrain

    Στο επίκεντρο του Nissan Intelligent Power, στο νέο Nissan LEAF, βρίσκεται  το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης,  το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή και ισχύ, με περισσότερο δυναμικές επιδόσεις. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνει  η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αυξημένη ισχύ, όπως και ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας.

    Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική οδηγική απόδοση ισχύος 110 kW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης.

    Εκτός από το e-Pedal υπάρχουν άλλες δυο πρωτοποριακές τεχνολογίες, με πρώτη το ProPILOT, το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού. Χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια  οδήγησης σε μια λωρίδα κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο, καθιστώντας την οδήγηση ευκολότερη, λιγότερο φορτισμένη και πιο χαλαρωτική.

    Η δεύτερη είναι το  ProPILOT Park, που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων σχετικά με τη στάθμευση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, αναλαμβάνει τον έλεγχο του συνόλου του συστήματος διεύθυνσης, επιτάχυνσης, πέδησης και επιλογής ταχυτήτων, για αυτόματη καθοδήγηση του αυτοκινήτου στο σημείο στάθμευσης.  Κατά συνέπεια, εξαλείφει το άγχος του οδηγού κατά τη στάθμευση προσφέροντας ασφάλεια και ακρίβεια κατά τη διαδικασία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διονύσης Παναγόπουλος: Το νέο πρόσωπο στην FCA Greece (Fiat, Alfa Romeo, Abarth)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιμή-έκπληξη για το Opel Corsa – Μάθε πόσο κοστίζει…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο CEO της χρονιάς και γιατί;



    ΣΧΟΛΙΑ