• AUTO

    Τι έκανε η Skoda για να φτάσει ψηλά

    skoda


    Η πορεία της Skoda αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τις περισσότερες εταιρίες αυτοκινήτου. Πως δηλαδή μέσα από τα πέτρινα χρόνια μπορείς να σταδιοδρομήσεις ως κατασκευαστής και να τεθείς στο club των ισχυρών, με μέθοδο και σκληρή δουλειά. Σαφώς και ένας μεγάλος όμιλος όπως είναι ο συγκεκριμένος της VW σου δίνει όλα εκείνα τα εχέγγυα που χρειάζεσαι για να σταθείς στα πόδια σου και να βιώσεις την εμπορική επιτυχία με σωστά προϊόντα και κατάλληλη στρατηγική.

    Στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny, το 20ο εκατομμυριοστό αυτοκίνητο της εταιρείας κύλισε από τη γραμμή παραγωγής. Το αυτοκίνητο ορόσημο είναι ένα Karoq το οποίο υπογραμμίζει την επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης της φίρμας. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν αξιοσημείωτη, ιδιαίτερα από τότε που έγινε μέλος του ομίλου Volkswagen το 1991.

    “Η παραγωγή 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων αποτελεί τεράστιο ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας”, δηλώνει ο Διευθύνων σύμβουλος της Skoda Bernhard Maier. “Στόχος  μας είναι να κατακτήσουμε και πάλι ένα ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για αυτή τη χρονιά. Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί χάρη στη στρατηγική μας για το 2025, η οποία θα προετοιμάσει με μεγάλη ακρίβεια τη Skoda Auto για τις επικείμενες αλλαγές της κοινωνίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας”.

    “Έχουμε 20 εκατομμύρια λόγους για να είμαστε περήφανοι”, αναφέρει το μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ετιαρίας για την παραγωγή και τις μεταφορές, προσθέτοντας: “Αυτό το επίτευγμα υπογραμμίζει την απόδοση των εργοστασίων παραγωγής μας καθώς και την εξειδίκευση της ομάδας μας”.

    Από το 1905 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στο Mladá Boleslav με το Voiturette A το οποίο δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε από τους  ιδρυτές της εταιρείας Laurin και Klement. Από τότε, παρήγαγε 20 εκατομμύρια οχήματα στα  εργοστάσιά της σε όλο  τον κόσμο. Τότε, όπως και τώρα, η κινητικότητα βρίσκεται σε ιστορική καμπή. Στις αρχές του 20ού αιώνα έγινε εμφανής ο θρίαμβος του αυτοκινήτου έναντι άλλων μορφών ατομικής μεταφοράς και λίγο αργότερα ξεκίνησε η μαζική μετακίνηση. Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει επίσης ριζικές αλλαγές και προκλήσεις οι οποίες  χαρακτηρίζονται από τα βασικά θέματα της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και της συνδεσιμότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από 14.780 ευρώ το ανανεωμένο Renault Captur

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντά στον τίτλο ο Hamilton

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η… φωνητική καθοδήγηση της Nissan!



    ΣΧΟΛΙΑ