• AUTO

    Ποιο αυτοκίνητο κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι;


    Το Ford Fiesta έχει συνδέσει το όνομά του με το νεανικό κοινό, με τη σπορ οδήγηση, με τις συγκινήσεις πίσω από το βολάν. Αυτό μάλιστα δεν είναι κάτι που γεννήθηκε τώρα αλλά κρατά χρόνια αυτή η κολόνια, με το μικρό Ford να κερδίζει φίλους και πιστούς οπαδούς από τότε που ξεκίνησε τον πολυτάραχο βίο του. Απλώς τώρα ήρθε το επιστέγασμα σε αυτό το αθλητικό προφίλ το οποίο έχει οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια.

    Ποιο είναι αυτό; Ένα γωνιστικό παλμαρέ που υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το μοντέλο παραγωγής. Έχουμε και λέμε λοιπόν. H ομάδα της M-Sport πέτυχε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα στο Βρετανικό ράλλυ (Dayinsure Wales Rally GB) το περασμένο σαββατοκύριακο εξασφαλίζοντας τους τίτλους Οδηγών, Συνοδηγών και Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (FIA WRC), κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη στον αγώνα.

    Ενώ οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλιζαν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο FIA WRC, οι Elfyn Evans και Daniel Barritt έπαιρναν την παρθενική τους νίκη με το Fiesta WRC, χαρίζοντας ένα ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα στην ομάδα.

    Ο επικεφαλής της M-Sport Malcolm Wilson, δήλωσε στο τέλος του αγώνα: «Σήμερα ήταν μία ημέρα με μεγάλες συγκινήσεις και πρέπει να παραδεχτώ ότι δάκρυσα στην τελευταία ειδική διαδρομή: πρώτον όταν ο Ott [Tanak] πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και πήραμε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, μετά όταν ο Sébastien [Ogier] εξασφάλισε το Πρωτάθλημα Οδηγών και μία τρίτη φορά όταν ο Elfyn [Evans] ολοκλήρωσε την ειδική παίρνοντας τη νίκη στον αγώνα της πατρίδας μας. Ήταν πραγματικά ένα Triple Crown και μία ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα για όλους εμάς.»

    «Έχουμε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ανεβήκαμε στο βάθρο σε κάθε αγώνα της χρονιάς και είμαστε η μόνη ομάδα που ανέδειξε νικητές και τους τρεις οδηγούς της φέτος. Το Fiesta απέδειξε ότι διαθέτει και δύναμη και αντοχή, κάτι που οφείλεται στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς που αφιέρωσε κάθε μέλος της ομάδας σε αυτό το απίστευτο επίτευγμα.»

    «Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Sébastien και το Julien. Όταν οι δυο τους ήρθαν στην ομάδα στις αρχές της χρονιάς, έφεραν την ανάταση που ο καθένας χρειαζόταν. Η επίδρασή τους ήταν πραγματικά σημαντική σε όλους μας και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε μαζί τους αλλά και για όσα καταφέραμε με τους Ott, Martin, Elfyn και Dan.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς έφτασε άραγε στον τίτλο ο Χάμιλτον;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως βλέπει η Mitsubishi το μέλλον της;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από 11.530 ευρώ το «διαφορετικό» Suzuki Ignis



    ΣΧΟΛΙΑ