• AUTO

    Το ήξερες ότι η SsangYong προετοιμάζει αυτόνομο όχημα;


    Η κορεάτικη φίρμα δούλεψε μεθοδικά και κυρίως, κάτω από τη μύτη της δημοσιότητας, προετοιμάζοντας ένα αυτοκίνητο με αυτόνομη τεχνολογία βασισμένο στο γνωστό Tivoli. Δεν πρόκειται για ένα πρωτότυπο απλώς όπως μας ενημέρωσαν υψηλά διοικητικά στελέχη της ελληνικής εισαγωγικής φίρμας αλλά ένα αυτοκίνητο έτοιμο να κινηθεί στους δρόμους φέρνοντας το μέλλον ακόμη πιο κοντά.

    Στα πλαίσια του προγράμματος για την εμπορευματοποίηση της αυτόνομης οδήγησης μέχρι το 2020, η SsangYong, από το 2014, ξεκίνησε να επενδύει στην εξέλιξη και κατασκευή αυτόνομων οχημάτων. Το SsangYong Korando είναι το πρώτο μοντέλο της SsangYong που χρησιμοποιήθηκε επιτυχημένα, το 2015, για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης, εκτελώντας χωρίς οδηγό τις διαδικασίες μεταβολής ταχύτητας σε ανοιχτό δρόμο, αλλαγής πορείας σε καμπές, αποφυγής εμποδίων, καθώς και άλλες δοκιμασίες.

    Η SsangYong εξασφάλισε τις τεχνολογίες που επιτρέπουν στο μοντέλο δοκιμών που βασίζεται στο Tivoli, να αλλάζει αυτόνομα λωρίδες, να διατηρεί απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και να προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό όταν ένα εμπόδιο εντοπίζεται στο δρόμο μπροστά του. H SsangYong προετοιμάζεται να δοκιμάσει το πρωτότυπο μοντέλο, που είναι προορισμένο για το 3ο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, σε συνθήκες πλήρως ανοιχτού δρόμου, έξω, πλέον, από την πίστα. Μην υποτιμάτε ποτέ τους Κορεάτες, αυτοί είναι εργατικοί και κάνουν μελετημένα βήματα προκειμένου να φτάσουν στην επιτυχία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόσο κοντά είναι η αυτόνομη οδήγηση της Nissan;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπες πρώτος στη νέα Alfa Romeo Quadrifolio

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Audi ανακαλεί 5.000 πετρελαιοκίνητα – Θα διορθώσει λογισμικό ελέγχου εκπομπών καυσαερίων



    ΣΧΟΛΙΑ