Η Honda προκειμένου να εορτάσει την 50η επέτειο από τη νίκη του μονοθεσίου RΑ300 στην πίστα της Μόντζα, θα πραγματοποιήσει ένα γύρο επίδειξης πριν την εκκίνηση του 13ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Autodromo Nazionale Monza (Monza Circuit) την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Honda ξεκίνησε να συμμετέχει στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 το 1964. Το RA300 παρουσιάστηκε το 1967 για πρώτη φορά στο Ιταλικό grand-prix με πιλότο τον John Surtess, o οποίος ξεκίνησε από την ένατη θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Ο Jonhn Surtess οδηγώντας το RA300 βρέθηκε στην κορυφή της κούρσας στον τελευταίο γύρο και κέρδισε τον αγώνα με διαφορά 0,2 δευτερολέπτων, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη για την ομάδα της Honda στο Πρωτάθλημα της F1.
Ο Γενικός Διευθυντής της Motor Sports Division, Honda Motor Co., Ltd. Masashi Yamamoto δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά μας να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην ίδια πίστα για τον εορτασμό των 50 χρόνων της νίκης μας με το RA300. Ελπίζουμε ότι οι οπαδοί θα απολαύσουν την παρουσίαση του μονοθεσίου, τον ήχο του κλασσικού V12 κινητήρα, ενός μονοθεσίου που δημιουργήθηκε από το πάθος για νίκη. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση στην FIA και την FOM για την υποστήριξή τους και τη συνεργασία τους για την παρουσίαση του RA300 σε αυτό τον αγώνα».
Ο οδηγός του μονοθεσίου Νιρέι Φουκουζούμι δήλωσε: «Αυτή θα είναι η πρώτη μου ευκαιρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της F1. Είναι μεγάλη τιμή να μπορέσω να το κάνω αυτό στο Circuit Monza της Ιταλίας, όπου αυτό το μονοθέσιο κέρδισε το πρωτάθλημα πριν από 50 χρόνια. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και να προσπαθώ να επιστρέψω σε αυτή την πίστα ως πιλότος της F1».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Volvo XC60: Έγινε κάμερα στα χέρια φωτογράφου βραβευμένης με Πούλιτζερ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί έχει τέτοια αποδοχή το Opel Crossland X;
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εννέα υποψήφια ονόματα για το νέο SUV της SEAT
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Mononews: Τέλος τα προϊόντα κάνναβης από περίπτερα και αυτόματους πωλητές
- Ζημίες 120 εκατ. ευρώ και σοβαρός κίνδυνος για το μοντέλο της Τότεναμ
- Gulf Air: Επανεκκίνηση των πτήσεων από το Μπαχρέιν μέσω Νταμάμ στις 7 Απριλίου
- Laskaridis Shipping: Μνημόνιο για καινοτόμες λύσεις στα πλοία υπέγραψαν Πάνος Λασκαρίδης και Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Τα μυστήρια του Μαξίμου, μάζεψε 800 εκατ. η Credia, οι αμοιβές… 900 χιλ. ευρώ του Κοντόπουλου, οι συγκινήσεις σε Real Cons, Bylot, Βιοχάλκο, η φτωχή Εθνική και ο Μυλωνάς, ο διαγωνισμός για τις διόπτρες, η αποζημίωση 130 εκατ. του Στάσση και το νέο ρεκόρ του εφοπλιστή Παπαδημητρίου
Τέλος στα «κόλπα» με τις αποδείξεις πάνω από 500 ευρώ – Οι «παγίδες» για επιχειρήσεις και φορολογούμενους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.