• AUTO

    Nέο Hyundai i20 N 1.6 Turbo 204ps

    • NewsRoom


    Η Hyundai Motor έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του τελευταίου μοντέλου υψηλών επιδόσεων, του ολοκαίνουριου i20 N, ένος hot hatch με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στο δρόμο όσο και σε πίστα. Είναι βασισμένο στο ολοκαίνουριο i20 και εμπνευσμένο από το αγωνιστικό i20 WRC.

    Όπως και όλα τα μοντέλα της μάρκας N, το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και τεχνολογικές καινοτομίες ικανές να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των επιδόσεων. Το i20N μαζί με τα i30 N και i30 Fastback N αποτελούν τη σειρά υψηλών επιδόσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

    Ο ολοκαίνουριος σπορ σχεδιασμός του i20 N ενσωμάτωνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Sensuous Sportiness της Hyundai, η οποία δίνει στο αυτοκίνητο μια νέα αιχμηρή εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για της ψύξη του turbo κινητήρα και των φρένων. Στα πλαϊνά, ξεχωρίζουν οι ειδικές 18 ιντσών ζάντες με το γκρι ματ φινίρισμα αλλά και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το διακριτικό Ν, καθώς και τα αεροδυναμικά μαρσπιέ, υπογραμμίζοντας τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η ξεχωριστή πίσω αεροτομή βελτιώνει την αεροδυναμική του απόδοση, ώστε να είναι διασκεδαστικό και να οδηγείται σε οποιονδήποτε δρόμο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

    Επιπρόσθετα, το χαρακτηριστικό Performance Blue χρώμα του αμαξώματος του νέου i20 N, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα μοντέλα N, η προαιρετική διχρωμία της οροφής σε μαύρο χρώμα καθώς και οι κόκκινες εξωτερικές πινελιές αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μηχανοκίνητο DNA της Hyundai.

    Το νέο i20 N διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο T-GDi κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και 275 Nm ροπής σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6-τάχυτο (6ΜΤ) κιβώτιο για μέγιστη απόδοση ισχύος. Με βάρος 1.190 κιλά όπως και το i20 Coupe WRC, η αναλογία ισχύος-βάρους είναι εντυπωσιακή. Το ολοκαίνουριο i20 N προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 230 km / h και 0-100 km / h σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

    Παράλληλα, ενσωματώνει το μοναδικό σύστημα ελέγχου N Grin της Hyundai με πέντε διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

    Το νέο i20 Ν αναμένεται στις Ευρωπαϊκές αγορές καθώς και στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ