Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz CLA αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2026» από την ευρωπαϊκή επιτροπή Car of the Year, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών στο Βέλγιο.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Mercedes-Benz και στην 62χρονη ιστορία του θεσμού “The Car Of The Year” που η γερμανική μάρκα κερδίζει το πολυπόθητο τρόπαιο. Η προηγούμενη φορά που κέρδισε ήταν το 1974 με τη Mercedes-Benz 450 SE/SEL πριν από 52 χρόνια. Διαθέσιμη στην Ευρώπη από τα μέσα του 2025 και με προγραμματισμένη άφιξη στις ΗΠΑ και σε πολλές ακόμη αγορές – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – σύντομα, η CLA έχει ήδη αποδειχθεί εντυπωσιακά επιτυχημένη. Ενισχυμένες από τη διεθνή αναγνώριση, οι παραγγελίες ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Στην αρχή μιας επετειακής χρονιάς που σηματοδοτεί 140 χρόνια καινοτομίας από τότε που ο Carl Benz εφηύρε το αυτοκίνητο το 1886, αυτή η διάκριση αποτελεί το πρώτο σημαντικό ορόσημο του εορταστικού για τη μάρκα έτους.
Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, Όλα Καλένιους τόνισε: «Η ανάδειξη της νέας CLA σε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2026 είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για τη Mercedes-Benz. Οι κριτές από όλη την Ευρώπη επιβεβαίωσαν αυτό που μας λένε ήδη οι πελάτες μας: η CLA αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, προσφέροντας κορυφαία αποδοτικότητα και ευφυΐα χωρίς προσπάθεια».

Mercedes-Benz CLA 250+ mit EQ Technologie | Energieverbrauch kombiniert: 14,1‒ 12,2 kWh/100 km | CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km | CO2-Klasse: A;
Clear Blue metallic / ARTICO man-made leather / MICROCUT black / clean white;Mercedes-Benz CLA 250+ mit EQ Technologie | Energieverbrauch kombiniert: 14,1‒ 12,2 kWh/100 km | CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km | CO2-Klasse: A*
Test Drive Mercedes-Benz CLA with EQ Technology in Copenhagen, 2025;
Mercedes-Benz CLA 250+ with EQ Technology | Energy consumption combined: 14.1 – 12.2 kWh/100 km | CO2 emissions combined: 0g/km | CO2 class: A;
Clear Blue metallic / ARTICO man-made leather / MICROCUT black / clean white;Mercedes-Benz CLA 250+ with EQ Technology | Energy consumption combined: 14.1 – 12.2 kWh/100 km | CO2 emissions combined: 0g/km | CO2 class: A*
Η νέα CLA ξεχωρίζει σε ευφυΐα, αποδοτικότητα και σχεδιασμό. Με το πρωτοποριακό λειτουργικό σύστημα MB.OS και τη νέα γενιά MBUX με τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρει μια ομαλή και διαισθητική εμπειρία οδήγησης που κάνει τον οδηγό να νιώθει πραγματικά «σαν στο σπίτι του». Η ηλεκτρική της έκδοση εντυπωσιάζει με εξαιρετική αυτονομία – έως και 792 χιλιόμετρα – κάνοντας κάθε ταξίδι απλό και ξέγνοιαστο. Και όταν έρθει η στιγμή της φόρτισης, η τεχνολογία 800V μπορεί να προσθέσει έως και 325 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά. Η έκδοση ισχύος 200 kW προσφέρει κορυφαία ελευθερία μετακινήσεων στην κατηγορία της και μπορεί να διανύσει αποστάσεις διαδρομές όπως Αθήνα – Καβάλα χωρίς στάση για φόρτιση. Είναι το «αυτοκίνητο του ενός λίτρου» για την ηλεκτρική εποχή.
Η διεθνής αυτή διάκριση από 59 κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 23 χώρες – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – αναδεικνύει τη δύναμη των καινοτομιών της Mercedes-Benz CLA, η οποία επικράτησε απέναντι σε 34 ακόμη νέα μοντέλα και έξι φιναλίστ, συγκεντρώνοντας συνολικά 320 βαθμούς. Η Ελληνίδα εκλέκτορας διευθύντρια σύνταξης των 4Τ, Ελένη Ξενάκη μιλώντας για την επιλογή της τόνισε: «Επέλεξα τη Mercedes-Benz CLA για το 2026 γιατί φέρνει ουσιαστικές τεχνολογικές αλλαγές που έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην κατηγορία της. Η νέα αρχιτεκτονική, η αυτονομία και οι δυνατότητες φόρτισης δείχνουν μια μεθοδική, μηχανολογικά ώριμη προσέγγιση, μέσα από ένα μοντέλο που σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η Mercedes επαναπροσδιορίζει τη θέση της σε ένα αυτοκινητικό τοπίο που αλλάζει. Ταυτόχρονα, θέτει τον πήχη ψηλότερα για το μέλλον των compact μοντέλων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς θα είναι ο νέος Τειρεσίας – Το σχέδιο Ξηρουχάκη μετά το deal με την Equifax
- Χ. Χατζηχριστοδούλου (ΕΟΔΥ): Τα έργα του ΤΑΑ, οι εποχικές ιώσεις, τα fake news και οι στόχοι του 2026
- Βασίλης Σπηλιωτόπουλος: Τα πράγματα κρέμονταν από μια κλωστή
- Chanel La Pausa: H βίλα της Coco που φιλοξένησε τον Dalí και τον Churchill ανοίγει και πάλι τις πόρτες της