• AUTO

    Με λίγη φαντασία: Citroën My Ami Buggy

    Με λίγη φαντασία: Citroën My Ami Buggy

    Copyright maison-vignaux @ Continental Productions


    Το My Ami Buggy είναι ένα πρωτότυπο που κάθε «παιδί» από 16 έως 74 ετών θα ήθελε για χριστουγεννιάτικο δώρο…

    Το Citroën My Ami Buggy Concept είναι μια απελευθερωμένη και ξεχωριστή απεικόνιση ενός gadget που έχει σχεδιαστεί για να κάνει απολαυστικό τον ελεύθερο χρόνο με ένα νέο τρόπο. Επιδεικνύει ένα εξωστρεφές, πολύχρωμο και μυώδες στυλ που εξακολουθεί και παραμένει πολύ απλό και λειτουργικό για την καθημερινή χρήση.

    Οι ομάδες της Citroën που ασχολήθηκαν με το project, δημιούργησαν αυτό το εντελώς απελευθερωμένο Ami, που απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό, εύχρηστο όχημα με έντονη προσωπικότητα και πληθωρικό χαρακτήρα.

    Το My Ami Buggy Concept είναι ένα όχημα αναψυχής για τα Σαββατοκύριακα, τις διακοπές δίπλα στη θάλασσα ή στην εξοχή, που θα κερδίσει τους χρήστες με την πρακτικότητά του. Ένα μοντέλο με ηλεκτρική λειτουργία που επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς ρύπους κίνηση, προσφέροντας την απόλυτη απόλαυση της ηλεκτρικής οδήγησης σε αρμονία με το περιβάλλον, που ενισχύεται από την απουσία θυρών και την ύπαρξη πανοραμικής οροφής.

    Η εμφάνισή του εμπνέει ασφάλεια με τα φαρδιά τρακτερωτά ελαστικά του να είναι στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος. Tο My Ami Buggy έχει έναν περιπετειώδη χαρακτήρα, που τονίζεται εμπρός και πίσω από τα bull-bars, τα προστατευτικά των προβολέων, τους προφυλακτήρες και τις προστατευτικές μάσκες, στο κέντρο των οποίων βρίσκονται τα σήματα της Citroën.

    Από το πλάι, η σιλουέτα του Ami ενισχύεται από τα ανανεωμένης σχεδίασης τόξα των τροχών και τις σωληνωτές ενισχύσεις χαμηλά κατά μήκος του αμαξώματος. Στην οροφή, η σχάρα και ο εφεδρικός τροχός τονίζουν το πνεύμα της περιπέτειας του concept. Όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία “συνδέονται” σε ένα ενιαίο σχήμα με μαύρο χρώμα.

    Η μπάρα με τα φώτα LED στο εμπρός μέρος της οροφής, αποτελεί άλλη μια περιπετειώδη πινελιά ενισχύοντας την ορατότητα τη νύχτα ή σε ομίχλη. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, τα φώτα LED ανάβουν σε χαμηλή ένταση για να δίνουν μια ατμόσφαιρα “κατασκήνωσης”, που ενισχύεται και από τη μουσική που ακούγεται από το αποσπώμενο ηχείο του αυτοκινήτου.

    Οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκαν από αδιάβροχο διάφανο ύφασμα και μπορούν να κλείνουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν, αποτελώντας παραπομπή και στο πνεύμα του Mehari. Είναι εξοπλισμένες με φερμουάρ για να κλείνουν την καμπίνα των επιβατών, με ανοίγματα που παραπέμπουν στις πόρτες των συμβατικών οχημάτων. Αυτές οι πρακτικές προστατευτικές κουρτίνες μπορούν να αφαιρεθούν, να τυλιχθούν και να αποθηκευτούν πίσω από τα καθίσματα σε ειδικούς σάκους αποθήκευσης.

    Με λίγη φαντασία: Citroën My Ami Buggy
    Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

    Πάνω από το παρμπρίζ έχει τοποθετηθεί ένα σκίαστρο οροφής, το οποίο προσφέρει προστασία από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ το καλοκαίρι κάνει σκιά, προστατεύοντας τους επιβάτες από τις ακτίνες του ήλιου.

    Τα φαρδιά ελαστικά με την ειδική χάραξη και οι ματ χρυσές ζάντες τους με το χαρακτηριστικό offset, προσφέρουν πολύ καλή πρόσφυση και αυξημένη σταθερότητα σε κάθε επιφάνεια. Το My Ami Buggy Concept είναι πάνω από όλα μια πρόσκληση για να διασκεδάσετε και να ικανοποιήσετε τη δίψα σας για ελευθερία, αναψυχή και κίνηση εκτός ορίων. Είναι μια μελέτη με ξεχωριστό στυλ που θα μπορούσε να μπει στη χριστουγεννιάτικη λίστα.

    Το My Ami Buggy Concept απεικονίζει ένα από τα πολλά πρόσωπα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν γύρω από το Ami, το ιδιαίτερο αυτό όχημα που εξελίχθηκε από τη Citroën και όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμο να εξερευνήσει νέους ορίζοντες στην ηλεκτρική κινητικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ