• AUTO

    Με 45% τρέχει η αγορά αυτοκινήτου!

    Opel Corsa


    Τους δέκα πρώτους μήνες έχουν πουληθεί 115.800 οχήματα δείχνοντας το θετικό κλίμα στην αγορά και την τάση της οικονομίας.

    Η αγορά αυτοκινήτου τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς τόσο το πρώτο δεκάμηνο όσο και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Ο Οκτώβριος έκλεισε με άνοδο 45%, πουλήθηκαν 11.290 οχήματα έναντι 7.791 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η άνοδος αυτή οφείλεται στο ότι σταδιακά αποκαθίσταται η επάρκεια νέων μοντέλων μειώνονται οι χρόνοι αναμονής και επισπεύδονται οι παραδόσεις. Την ίδια στιγμή έρχονται μερικά αυτοκίνητα παραπάνω στη χώρα μας πράγμα που αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις αλλά και τις παραδόσεις, μερικές γίνονται νωρίτερα. Για το επόμενο διάστημα το ρεπορτάζ μου λέει πως θα έρθουν επιπλέον οχήματα που πιθανόν θα δώσουν μια πρόσθετη ώθηση στις πωλήσεις. Οι εκτιμήσεις φέρουν την αγορά πάνω από τις 130 χιλ. οχήματα ίσως φτάσουμε και τις 140.000. Αυτή θα είναι καλύτερη χρονιά της δεκαετίας.

    Τώρα όσον αφορά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού έχει ένα ενδιαφέρον ότι οι μισοί (52,3%) ψωνίζουν μικρό όχημα της κατηγορίας Β. Την ίδια ώρα ένας στους δυο επιλέγει SUV ( BSUV 26%, C SUV 21,3%, D SUV 5.1%) και αν σ’ αυτό προσθέσεις και την υπόλοιπη κατηγορία Β έχεις ένα ποσοστό 78% σε μικρό αυτοκίνητο πόλης ή SUV! Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως η κατηγορία C (Toyota Corolla) και D (Mercedes C Class) έχουν συρρικνωθεί στο 9.6% της αγοράς αφήνοντας ένα ισχνό 13.5% της αγοράς για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Όσον αφορά στην μορφή καυσίμου η πτώση της βενζίνης συνεχίζεται (-1.6%) το ίδιο και του πετρελαίου (-7.1%). Εντυπωσιακή είναι η άνοδος των εξηλεκτρισμένων οχημάτων που έφτασαν το 13.7% μερίδιο αγοράς. Στις πωλήσει πρώτο είναι το Opel Corsa με 5380 ταξινομήσεις και πρώτο στα SUV το Yaris Cross με 3752 ταξινομήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Η Renault χορηγός του Μαραθωνίου!



    ΣΧΟΛΙΑ