• AUTO

    Κοροναϊός: «Χτυπάει» και την Formula 1 – Αμφιβολία για τη διεξαγωγή του Grand Prix στη Σανγκάη

    • NewsRoom


    Η απειλή του κοροναϊού φαίνεται πως χτύπησε και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα τον κόσμο της Formula 1.

    Όπως ανακοινώνουν βρετανικά μέσα, εν αμφιβόλω τίθεται η διεξαγωγή του κινεζικού Grand Prix στη Σανγκάη το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 19 Απριλίου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι πιθανόν ο αγώνας ταχύτητας στην Σανγκάη να ακυρωθεί, λόγω του φόβου της επιδημίας ωστόσο είναι επίσης πιθανόν να αναβληθεί επ’ αόριστον.

    Το τοπίο ενδέχεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση της επιτροπής.

    Ακόμα τίθεται υπό αμφισβήτηση η διεξαγωγή του πρώτου Grand Prix στο Βιετνάμ, το οποίο σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 5 Απριλίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από αυτό στην Κίνα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Ross Brawn, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσπαθήσουν να αναπρογραμματίσουν τον αγώνα της Σαγκάης αν δεν πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

    «Θα αφήσουμε ανοιχτή την ευκαιρία να δούμε αν ο αγώνας μπορεί να τρέξει αργότερα μέσα στο χρόνο», δήλωσε, σύμφωνα με το BBC.«Η Κίνα είναι μια ενθουσιώδης, αναπτυσσόμενη αγορά, και θέλουμε να έχουμε έναν αγώνα στην Κίνα».

    Πάντως, σε περίπτωση αναβολής του Grand Prix της Σανγκάης δεν θα είναι το πρώτο αθλητικό event που αναβάλλεται στην Κίνα φέτος λόγω του κορονοϊού.

    Ήδη έχει αναβληθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ήταν να γίνει τον Μάρτιο, ενώ ακυρώθηκε και ο αγώνας Formula E που ήταν να γίνει στη Σάνυα επίσης τον Μάρτιο.



    ΣΧΟΛΙΑ