Πρεμιέρα κάνει, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Ψηφιακό Μητρώο των Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχημάτων με οδηγό, που προβλέπεται στην αριθ. οικ Α 43618/1925/6.6.2019 (Β’ 2251) Υπουργική Απόφαση.
Το μητρώο αυτό δημιουργήθηκε ώστε να καταχωρούνται σε αυτό και να τηρούνται όλα τα στοιχεία των Ε.Ι.Χ. οχημάτων, που εκμισθώνονται με οδηγό, με ή χωρίς ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση φορέα, των οδηγών τους, καθώς και των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης.
Η δημιουργία αυτής της πλατφόρμας κρίθηκε απαραίτητη, καθώς ήταν αναγκαίο να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή του οικείου θεσμικού πλαισίου, περί της εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό και ειδικότερα των διατάξεων της προηγούμενης απόφασης Α 30116/1324/19, η οποία αφορά σε μια αναβαθμισμένη τουριστική υπηρεσία, που πρέπει να λειτουργεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένο πλαίσιο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών.
Η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του ψηφιακού μητρώου θα έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνονται τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια των καθ΄ οδόν ελέγχων των ΕΙΧ που εκμισθώνονται με οδηγό, οι οδηγοί και οι εκμισθωτές, κατά περίπτωση.
Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η εφαρμογή και ο έλεγχος του ανωτέρου έργου, ενώ παράλληλα και επιτυγχάνεται η αδειοδότηση, με ηλεκτρονικό τρόπο, των φορέων ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης.
Τα Ε.Ι.Χ. οχήματα που εκμισθώνονται συμμορφώνονται ήδη με τις γενικότερες διατάξεις του ΚΟΚ περί ασφαλούς κυκλοφορίας. Μάλιστα, απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσέγγιση πελατών, όταν αυτά βρίσκονται σε κίνηση ή σε χώρους στάσης στάθμευσης (πιάτσες) Ε.Δ.Χ.- ΤΑΞΙ οχημάτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το Μητρώο θα χρησιμοποιείται από τα αρμόδια για την επίβλεψη της ορθής εφαρμογής και βεβαίωσης παραβάσεων όργανα, δηλαδή την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Μεταφορών, τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού, τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, τους φορείς διαμεσολάβησης και τους εκμισθωτές.
Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, επισημαίνεται επιπλέον ότι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οικ. Α 61583/2723/ ΦΕΚ Β΄ 3377 του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για την εκμίσθωση ΕΙΧ οχήματος με οδηγό διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
– 90 ευρώ για τη μίσθωση ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών (έναντι 180 ευρώ),
– 40 ευρώ για την υπηρεσία μίσθωσης ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτών που εφαρμόζεται στα νησιά (πλην Κρήτης και Εύβοιας), κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου έως και την 31η Αυγούστου (έναντι 80 ευρώ).
Υπενθυμίζεται η ΠΟΕΙΑΤΑ, με χθεσινή ανακοίνωσή της, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση αυτή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Οικογένεια Δακτυλίδη: Από τον μεταχειρισμένο εκσκαφέα και τα λεωφορεία στη Μύκονο, στα πένταστερα ξενοδοχεία

Τα κανόνια και το ράλι των μετοχών, γιατί ο Ψάλτης πήρε το 5% της Prodea, το νέο deal του Χάρη Βαφειά, ο Καρώνης προκαλεί τον Ντίμον, το στοίχημα του Καραμούζη, ο γάμος στις Σπέτσες (νο2) και η βλαχομπαρόκ δημοσιογράφος στο mega yacht
