• AUTO

    Ιδού το νέο Toyota Aygo X!

    Ιδού το νέο Toyota Aygo X!

    Toyota Aygo X


    Crossover κατηγορίας A, που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για τα κέντρα των πόλεων.

    Περισσότερο από ποτέ, οι υποψήφιοι αγοραστές απαιτούν κομψότητα, μοναδικότητα και την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ. Έχοντας σαν μαγιά το Aygo, το style icon της κατηγορίας A, οι σχεδιαστές της Toyota θέλησαν να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο ειδικά γι’ αυτούς. Η τολμηρή διχρωμία του Aygo X, σε συνδυασμό με μία νέα, ζωηρή χρωματική φιλοσοφία συνθέτουν ένα προφίλ που προσελκύει την προσοχή. Η νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο δυναμική εικόνα.

    Μπροστά, φώτα υψηλής τεχνολογίας αγκαλιάζουν το πάνω τμήμα του καπό δημιουργώντας ένα σήμα φτερού, ενώ λίγο πιο κάτω η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η ποδιά βασίζονται στο θέμα “double trapezoid” που αποτελεί μέρος της ταυτότητας του Aygo, προσδίδοντας την εικόνα ενός οχήματος “έτοιμου οποτεδήποτε”.

    Η νέα χρωματική φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από μπαχαρικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μοναδικής σειράς χρωμάτων για το Aygo X, με το καθένα να αποτυπώνει την αύρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες του αυτοκινήτου.

    Κάρδαμο: δημιουργεί μία αίσθηση στυλ και κομψότητας, προσφέροντας μία φινετσάτη και διακριτική αισθητική την απαλή πράσινη χροιά.

    Τσίλι: ένα φλογερό και premium χρώμα που προσελκύει την προσοχή των περαστικών με μία βαθιά και ζεστή αντανάκλαση λόγω των μικροσκοπικών μπλε μεταλλικών νιφάδων που εμπεριέχονται στην κόκκινη βαφή.

    Τζίντζερ: ένα σοφιστικέ και διαχρονικό μπεζ που ενσαρκώνει το πνεύμα της περιπέτειας και υποδηλώνει μία ζεστή σύνθετη προσωπικότητα.

    Άρκευθος: νεανικό με μία αρρενωπή πινελιά, ένα μπλε που δημιουργήθηκε ειδικά για το μοντέλο για να του προσφέρει την cool αίσθηση του πάγου προσθέτοντας διακριτικές κόκκινες νότες.

    Tο θέμα των μπαχαρικών δεν μένει απλά στην επιφάνεια. Ξεχωριστά στοιχεία του εσωτερικού συνδυάζονται με τα εξωτερικά χρώματα προσδίδοντας μία μοναδική προσωπικότητα στο cockpit, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας. Μία πιο προσεκτική παρατήρηση των καθισμάτων θα αποκαλύψει το σύμβολο “X” ραμμένο διακριτικά στο ύφασμα.

    Το όνομα Aygo X αποτελεί διακριτικό στοιχείο και των τολμηρών προβολέων διαμορφώνοντας μία ισχυρή και γεμάτη συνοχή ταυτότητα.

    Με μήκος 3.700mm, το νέο Aygo X είναι 235mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, αν και το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 90mm. Ο εμπρός πρόβολος είναι 72mm μικρότερος από του Yaris, ενώ η μέγιστη διάσταση των τροχών έχει αυξηθεί στις 18”.

    Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7m, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία. Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 125mm, φτάνοντας τώρα στα 1.740mm συγκριτικά με του Aygo. Ως αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20mm, αυξάνοντας το χώρο για τους ώμους κατά 45mm.

    Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης κορυφαίος στην κατηγορία διαθέτοντας 125mm μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση πίσω από τα πίσω καθίσματα, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα, στα 231 λίτρα, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

    Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και προάστια, ενώ το νέο κιβώτιο S-CVT προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία αρχική απόκριση, διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα διατηρώντας ταυτόχρονα μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

    Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9″, ο κρυφός φωτισμός και η ασύρματη φόρτιση, προσφέροντας μία ομαλή εμπειρία χρήστη με το MyT smartphone app. Το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota προσφέρει επίσης πλοήγηση βασισμένη σε cloud για πληροφορίες διαδρομής σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαρκώς συνδεδεμένων υπηρεσιών στις υψηλότερες εκδόσεις.

    Νέες υπηρεσίες θα λανσαριστούν μελλοντικά μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων, ώστε το νέο λογισμικό και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να εγκαθίστανται αυτόματα στο σύστημα. Το Toyota Smart Connect προσφέρει επίσης ενσύρματη και ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

    Προηγμένη τεχνολογία φωτισμού full LED τα φώτα ημέρας και τα φλας αποτελούνται από δύο δέσμες φωτός που περιβάλλονται από ένα διακριτικό λαμπερό φως για να τονίσουν το εμβληματικό προφίλ του Aygo X σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

    Το Aygo X χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο 3-κύλινδρο κινητήρα χιλιάρι ατμοσφαιρικό κινητήρα που έχει βελτιωθεί για να συμμορφώνεται με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προσφέροντας συγχρόνως υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και επιδόσεων, με στόχο κατανάλωσης καυσίμου μόλις 4,7l/100km και εκπομπές CO2 107 g/km (WLTP).  Το νέο Aygo X σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για τους Ευρωπαίους.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ