• AUTO

    Ιδού η νέα ναυαρχίδα της Citroen


    Σημείο των καιρών ότι πρόκειται για SUV και όχι για έκδοση sedan.

    Η Citroën παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της, το C5 X, που θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικούς στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Το C5 X καινοτομεί με την παγκόσμια πρεμιέρα, της ενεργής ανάρτησης Citroën Advanced Comfort®, η οποία ενισχύει περαιτέρω την εντύπωση του ταξιδιού σε ένα μαγικό χαλί, μια αίσθηση που συνδέεται στενά με την ιστορία της Citroën. Είναι πραγματική πρόσκληση για ταξίδια, με τον εσωτερικό χώρο να θυμίζει σαλόνι: Προσφέρει την αναγνωρισμένη άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort, καθώς επίσης και απαράμιλλη ευρυχωρία, ιδιαίτερα για τους πίσω επιβάτες, στη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

    Ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 545 λίτρων είναι ιδανικός για τις ανάγκες όσων θα αναζητούσαν μεγάλη χωρητικότητα σε κάποιο station wagon.  Αυτό το αίσθημα ευεξίας στην καμπίνα αυξάνεται επίσης από προηγμένες τεχνολογίες που απλοποιούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η μεγάλη οθόνη τύπου Head Up Display, καθώς και μια σειρά λειτουργιών υποβοήθησης του οδηγού, στον αυτοκινητόδρομο (Highway Driver Assist) ή τη νέα κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών HD, ακριβώς όπως ένα tablet, βοηθούν τον οδηγό να είναι ακόμα πιο ξεκούραστος.

    Το στυλ αμαξώματος του C5 X κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις, όντας δυναμικό, στιβαρό και διακριτικό: Συνδυάζει χαρακτηριστικά salon-sedan και station wagon, προσθέτοντας ορισμένα στοιχεία από αυτά που κάνουν τα SUV τόσο ελκυστικά. Είναι μια ολοκαίνουργια πρόταση αυτοκινήτου με ιδιαίτερη αισθητική και προσοχή στην αεροδυναμική.  Το μακρύ καπό, οι ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές του αμαξώματος και η χαρακτηριστική διαμόρφωση πάνω από τους πίσω τροχούς το καθιστούν ξεχωριστό.

    Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό sedan και οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου 720 mm με ελαστικά 19″ στις περισσότερες εκδόσεις, επιτρέπουν υψηλότερη θέση οδήγησης για μεγαλύτερη ασφάλεια και αυξημένη περιμετρική ορατότητα, ένα χαρακτηριστικό που εκτιμάται πολύ από τους αγοραστές SUV μοντέλων. Με μεταξόνιο 2.785 mm για εξαιρετικό διαθέσιμο χώρο στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, το C5 X προσφέρει γενναιόδωρες εξωτερικές διαστάσεις, με μήκος 4.805 mm, πλάτος 1.865 mm και ύψος 1.485 mm, τοποθετώντας το στην καρδιά του Segment D.

    Η ευελιξία ήταν μια από τις βασικές ανησυχίες της Citroën κατά το σχεδιασμό του C5 X. Στο εμπρόσθιο μέρος, τα άνετα καθίσματα και το καλαίσθητο, εργονομικό ταμπλό παρέχουν έναν τεράστιο και καθαρό χώρο διαβίωσης. Η ευρυχωρία στο πίσω μέρος, προσκαλεί για ξεκούραση και χαλάρωση, με εξαιρετικό χώρο για τα πόδια, άνετο πλάτος και μεγάλο χώρο για τα κεφάλια. Ο χώρος αποσκευών του C5 X έχει σχεδιαστεί με το πνεύμα των sport wagon, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του, όσο και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του: ένας μεγάλος όγκος φόρτωσης 545 λίτρων που φτάνει έως και τα 1.640 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο, προσφέροντας ένα επίπεδο δάπεδο φόρτωσης, ένα μεγάλο και πρακτικό άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, με κάθετα τοιχώματα για την πλήρη εκμετάλλευση.

    Η εταζέρα, συνδεδεμένη με την πίσω πόρτα, διευκολύνει τη φόρτωση ακολουθώντας το άνοιγμα της πόρτας, η οποία είναι ηλεκτρική και διαθέτει λειτουργία hands free για να ανοίγει χωρίς καθόλου προσπάθεια ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσει ο χειριστής τα χέρια του. Ολόκληρη η καμπίνα για τους επιβάτες έχει έξυπνα σχεδιασμένους αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να συγκρατούν, να αποθηκεύουν και να κρατούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα τα καθημερινά σας αντικείμενα.

    Διαβάστε επίσης:

    Mercedes F1: Ο Άλισον φεύγει, με αναβάθμιση!

    VW Tiguan: Στην Ελλάδα, τιμές από €25χιλ.

    Ένας Έλληνας στην ιταλική F4, όπου γεννιούνται θρύλοι!



    ΣΧΟΛΙΑ