• AUTO

    Οι τετράποδοι οδηγοί βρήκαν αυτοκίνητο!


    Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανέλαβε να προσφέρει τη φροντίδα του και σε μία ακόμη ιδιαίτερη ομάδα οδηγών, αυτήν των σκύλων-οδηγών ανθρώπων με οπτική αναπηρία.

    Έτσι αναλαμβάνει Χορηγός της Ελληνικής Σχολής Σκύλων Οδηγών Λάρα, παραχωρώντας ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες της Σχολής.

    Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων-Οδηγών (International Guide-Dog Federation) και αποστολή της είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης ξεπερνούν τα 200.000 στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής τους είναι επιβεβλημένη.

    Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών αποτελούν τον ιδανικότερο σύντροφο για την αυτόνομη, ποιοτική κι ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με απώλεια όρασης. Πρόκειται για σκύλους-οδηγούς οι οποίοι επιλέγονται από προγράμματα επιλεκτικής εκτροφής, κοινωνικοποιούνται κι εκπαιδεύονται με θετικό τρόπο για περίπου ενάμιση έτος.

    Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, εκπαιδεύει τόσο τις ομάδες χειριστών όσο και τους σκύλους-οδηγούς τυφλών ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ εκπαίδευσης. Με αυτό το τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με μερική ή ολική απώλεια όρασης, να μπορούν να μετακινούνται παντού με ασφάλεια.



    ΣΧΟΛΙΑ