• AUTO

    Η εικόνα που με πληγώνει!

    • Του Τάκη Πουρναράκη, μηχανολόγου μηχανικού


    Προχτές το βράδυ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ένας ακόμη 45χρονος, αστυνομικός στο επάγγελμα.

    Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τα θέματα οδικής ασφάλειας, έχω εθιστεί να παρατηρώ προσεκτικά τις εικόνες από τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δημοσιοποιήσω τις παρατηρήσεις μου, προσδοκώντας αυτές να εισακουστούν έστω κι από έναν άνθρωπο.

    Ξεκινώντας με τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του εκλιπόντος δανείζομαι δύο εικόνες από το ilialive.gr για να επισημάνω τα εξής: Το αυτοκίνητο ένα παλιό Hyundai Elantra έπεσε με σχετικά μικρή ταχύτητα στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου. Τούτο συνάγεται από τη συνέπεια της σύγκρουσης. Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά την καμπίνα επιβατών (σ.σ: δείτε το κόκκινο πλαίσιο που σχεδίασα) αυτή είναι σχεδόν άθικτη, οι πόρτες ανοίγουν χωρίς ειδικά εργαλεία. Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι υπήρχε κάτι παραπάνω από ζωτικός χώρος επιβίωσης απ’ αυτή τη σύγκρουση.

    Σας ζητώ τώρα να κοιτάξετε με προσοχή στην πάνω αριστερή πλευρά του εμπρόσθιου παρμπρίζ. Εκεί είναι φανερό ένα χτύπημα το οποίο πιθανολογώ με βάση την εμπειρία και τη φυσική ότι προέρχεται από το κεφάλι  του εκλιπόντος. Χτύπησε εκεί γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας που θα τον συγκρατούσε στη θέση του. Πιθανότατα αν την φορούσε, όχι μόνο να ζούσε αλλά να είχε γλυτώσει με ελαφρύ τραυματισμό. Σας παρακαλώ να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ