• AUTO

    Η BMW παρουσίασε τη νέα BMW 3 Series G20! (video)

    • NewsRoom


    Τη νέα έκδοση της BMW 3 Series παρουσίασε την Τρίτη η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία. Η νέα έκδοση της 3 Series ονομάζεται G20, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο, πιο σπορτίφ και δυναμική σχεδίαση και ιδιαίτερα τονισμένο το πίσω τμήμα.

    Η G20 φτάνει σε μήκος τα 4,71 m, με μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερη καμπίνα από τις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς. Ωστόσο το βάρος της είναι μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, χάρης στη χρήση αλουμινίου και CFRP στο αμάξωμα. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ παρέμεινε στα 480 lt, αλλά δεν είναι πλέον χωρισμένο σε δύο μέρη, όπως στην F30.

    Η νέα σειρά έρχεται με αναβαθμισμένο εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνοντας καινούργιες ψηφιακές οθόνες και πληθώρα πρωτοποριακών λειτουργιών. Η G20 είναι ενσωματωμένη με το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης Επιπέδου 2, που επιτρέπει να αφήσεις το τιμόνι, ενώ την κατεύθυνση θα παρακολουθούν κάμερες.

    Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει συνολικά πέντε μοτέρ, δύο βενζινοκινητήρες στις 320i και 330i, και τρεις ντίζελ, στις 318d, 320d και 330d. Όλοι είναι εφοδιασμένοι με φίλτρο μικροσωματιδίων, με την ιπποδύναμή να ξεκινά από τους 184 και φτάνει 265 ίππους. Όλα τα μοτέρ εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic 8, καλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d-TEMP.

    Τα μοντέλα της νέας έκδοσης με τους πέντε κινητήρες  θα είναι διαθέσιμα στο εμπόριο από τις 9 Μαρτίου. Μάλιστα, μέχρι το καλοκαίρι αναμένονται να προστεθούν δύο ακόμα μοντέλα της έκδοσης, η M340i και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης για 55 km. Από το 2020 αναμένονται να προστεθούν και οι 3κύλινδρες 3 Series G20, 316i και 318i.



    ΣΧΟΛΙΑ