• AUTO

    H Τesla στην Ελλάδα!


    H αμερικάνικη εταιρεία ξεκινά την άμεση διάθεση των μοντέλων της στη χώρα μας σε συνέχεια της πολιτικής «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

    Αναμένονται άμεσα, επίσημες ανακοινώσεις από την Tesla η οποία έρχεται στην Ελλάδα, σε συνέχεια του θετικού αντίκτυπου που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Η Tesla είναι η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Το δημοφιλές Model 3  ξεπέρασε πέρυσι παγκοσμίως τις 300 χιλιάδες πωλήσεις.

    Το όνομα της το οφείλει στο εφευρέτη Νικόλα Τέσλα που διατύπωσε τις αρχές του εναλλασσόμενου ρεύματος και του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Η αμερικάνικη εταιρεία έχει τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο απ’ όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων πάνω και από κολοσσούς όπως η Toyota, η Ford και η Daimler.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν καθημερινές οι επαφές με στελέχη της κυβέρνησης ενώ υπάρχουν και αγγελίες για τη στελέχωση της αντιπροσωπείας της εταιρείας, στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμα τρία μοντέλα στη χώρα μας: Πρόκειται για το εξαιρετικά δημοφιλές Model 3 αλλά και τα Model S,X. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν φέτος. Είναι σίγουρο ότι το Model 3 θα τιμάται κάτω από 50χ. ευρώ και θα δικαιούται την κρατική επιχορήγηση του 15%. H Tesla θα ανοίξει κατάστημα στην Αθήνα. Η αυτονομία των οχημάτων της ξεπερνά τα 400km.

    Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτά τελείως διαφορετική δυναμική με την έλευση της Tesla.



    ΣΧΟΛΙΑ