• AUTO

    Για Πάσχα προτιμάω Πορτιμάο!


    Ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία 15 και 16 Απριλίου.

    Ο επόμενος προορισμός στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (World Endurance Championship WEC) είναι η πίστα του Αλγκάρβε στην νοτιοδυτική Πορτογαλία, για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2023. Μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατά τη διάρκεια των 1.000 Μιλίων του Sebring, όπου η Peugeot αντιμετώπισε πολλά μηχανικά προβλήματα, έγιναν προσπάθειες βελτίωσης. Η ομάδα έκανε δοκιμές εξέλιξης στη Γαλλία και το Πωλ Ρικάρντ για να βελτιώσει το Peugeot 9X8 ενόψει των ερχόμενων ευρωπαϊκών αγώνων. Η δουλειά που έγινε κατά την τελευταία περίοδο δοκιμών στη γαλλική πίστα επέτρεψε στην ομάδα να βελτιώσει την αξιοπιστία του Peugeot 9X8 και να εργαστεί πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα. Η εργασία που κάνουν οι μηχανικοί και οι οδηγοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμείνουν ως ομάδα συγκεντρωμένοι στο στόχο.

    Το Autodromo International do Algarve είναι μια από τις μικρότερες πίστες του ημερολογίου WEC, μήκους 4.653km. Είναι μια γρήγορη, τεχνική πίστα, γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου της. Οι διάφορες «τυφλές» στροφές την καθιστούν επίσης πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και αυτές τις συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Paul Di Resta, Mikkel Jensen και Jean-Éric Vergne στο τιμόνι του  Peugeot 9X8 με τον αριθμό #93. Τον αριθμό #94 θα έχει το αγωνιστικό των Loïc Duval, Gustavo Menezes και Nico Müller. Το 6 Hours of Portimao είναι, χωρίς αμφιβολία, μια πρόκληση για την Peugeot αλλά όλη η ομάδα είναι έτοιμη να βγάλει το ανταγωνιστικό της πνεύμα ενάντια στους έξι άλλους κατασκευαστές που συνθέτουν την κατηγορία Le Mans Hypercar. Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Αλγκάρβε θα πραγματοποιηθεί την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου στις 11:00 (τοπική ώρα). Η προκριματική περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου στις 19:00 (τοπική ώρα), και θα ακολουθήσει ο αγώνας την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου το μεσημέρι (τοπική ώρα).

    O άλλοτε οδηγός της F1 Jean-Eric Vergne που θα οδηγεί το Peugeot με το Νο #93 τόνισε: «Το επίπεδο του συναγωνισμού στην κατηγορία Hypercar είναι πολύ υψηλό. Η Toyota είναι εκεί που περιμέναμε να είναι, είναι πολύ δυνατή και η Ferrari επίσης έδειξε εξαιρετικές επιδόσεις στον πρώτο αγώνα, οπότε πιστεύω ότι είναι οι ομάδες που πρέπει να έχουμε στην προσοχή μας. Είναι σημαντικό πράγμα να αποδίδεις καλύτερα σε μια πίστα, αλλά και άλλοι ανταγωνιστές μπορούν επίσης να είναι καλύτεροι. Κάναμε ήδη κάποιες δοκιμές στο Portimao, οπότε αυτό αναμένουμε να μας βοηθήσει. Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο Sebring, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την αξιοπιστία και τις επιδόσεις του Peugeot 9X8. Είμαστε μια συμπαγής ομάδα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλα πάνε καλά. Αν αγώνα με αγώνα γινόμαστε καλύτεροι και αν παραμείνουμε ενωμένοι ως ομάδα, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία για μένα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τόσο σκληρά και να έχουμε κίνητρο».

    Διαβάστε επίσης

    Ηλεκτρικό που βρυχάται!

     



    ΣΧΟΛΙΑ