• AUTO

    Formula Maska: Πρεμιέρα σε 25 μέρες, φινάλε;


    Βλέποντας την δοκιμή της Mercedes για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αντιλαμβάνεσαι πόσα άλλαξαν και προβληματίζεσαι για το τι θα γίνει…

    Οι πρωταθλητές έκαναν μια δοκιμή στο Σίλβερστον όπου ο Λιούις Χάμιλτον οδήγησε ένα μονοθέσιο του 2018 σε μια προσπάθεια να δουν στην πράξη την λειτουργία των υγειονομικών πρωτόκολλων ενόψει της πρεμιέρας ενός διαφορετικού πρωταθλήματος που ξεκινά, κορονοϊού επιτρέποντος στις 5/7 στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

    H F1 έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα 8 αγώνων:

     

    Ο Μπότας με μάσκα στα πιτ της Mercedes.

    Επίσης έχει ανακοινωθεί ότι συνολικά θα έχουμε 15 -18 αγώνες φέτος. Βάζοντας κάτω τα στοιχεία πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στους 15 αγώνες παρά στους 18. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι δεν θα γίνουν αγώνες σε Μπακού, Σιγκαπούρη και Σουζούκα. Στις δυο πρώτες περιπτώσεις λόγω των υγειονομικών δυσκολιών που έχει ένας αγώνας στην πόλη και στην τρίτη λόγω των ταξιδιωτικών προορισμών που τίθενται για το μπες βγες στην Ιαπωνία.


    Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η F1 δεν θα φύγει από την Ευρώπη το Σεπτέμβριο, πιθανόν δε θα φύγει και από την Ιταλία αν κρίνω από την κινητικότητα που υπάρχει σε Ίμολα, Μουτζέλο. Βέβαια δεν βγαίνει και πολύ νόημα καθώς μιλάμε για την περιοχή του πλανήτη που χτύπησε περισσότερο η Covid -19. Πέρα τούτου, το Χόκενχάιμ μπορεί να είναι μια κοντινή σε απόσταση και χρόνο επιλογή.

    Από κει και πέρα θεωρώ απίθανο να δούμε GP σε Μεξικό, Βραζιλία, Καναδά. Όπως θεωρώ απίθανο να μην γίνει ο αγώνας στο Τέξας, η Liberty Media σίγουρα θα θέλει αγώνα στις ΗΠΑ. Οι Κινέζοι θέλουν να φιλοξενήσουν αγώνα, Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι ετοιμάζονται για τους τελευταίους αγώνες της σεζόν, ερωτηματικό παραμένει το Ανόι.

    To Μπαχρέιν θα μπορούσε να δώσει δυο διαφορετικές πιστοποιημένες διαμορφώσεις αν χρειαστεί δεύτερος αγώνες εκεί.


    Κάπως έτσι θα κυλήσει η κατάσταση με 15 αγώνες σε 3 ηπείρους ώστε να θεωρείται παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι σαφές ότι κλειδί είναι ο αγώνας των ΗΠΑ.

    Θα ξέρουμε σύντομα…



    ΣΧΟΛΙΑ