• AUTO

    Ford: Ιδού το νέο Fiesta!

    Ford: Ιδού το νέο Fiesta!

    Ford: Ιδού το νέο Fiesta!


    Το νέο Fiesta διατίθεται σε εκδόσεις Trend, Titanium, ST-Line και Active που προσφέρουν μοναδικά στιλιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με μία εκτεταμένη γκάμα εξωτερικών χρωμάτων, σχεδίων ζαντών και φινιρισμάτων εσωτερικού.

    Η οικογένεια Fiesta επεκτείνεται επίσης με νέα πακέτα Vignale που ενισχύουν την προσωπικότητα των εκδόσεων Titanium, ST‑Line και Active με πολυτελή εξοπλισμό πέραν των υψηλών προδιαγραφών των εκδόσεων Χ. Για πρώτη φορά προβολείς LED φορά εισάγονται σε όλες τις εκδόσεις Fiesta, με την προηγμένη τεχνολογία MatrixLED να είναι διαθέσιμη και να περιλαμβάνει αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (Glare-FreeHighBeam) που μπορεί να προσαρμόσει τα μοτίβα της δέσμης για καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες.

    Το νέο Fiesta εισάγει επίσης μία νέα, ψηφιακή οθόνη 12,3” με πληροφορίες οδήγησης για ξεκούραστα ταξίδια. Τα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα του νέου Fiesta εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τις εκπομπές. Η ήπια υβριδική τεχνολογία Ford EcoBoost Hybrid 48-volt βοηθά στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης και την ίδια στιγμή αναβαθμίζει τη δυναμική συμπεριφορά του Fiesta προσφέροντας άμεση επιτάχυνση. Η τεχνολογία συνεργάζεται με το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Powershift της Ford, για γρήγορες, ομαλές αλλαγές σχέσεων και μία άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμπειρία με το Fiesta.

    Η Ford αποκάλυψε επίσης σήμερα το νέο Fiesta ST που εξέλιξε η Ford Performance. Το καυτό hatchback υπόσχεται μία αναβαθμισμένη εμπειρία με νέους προβολείς Matrix LED, νέα σπορ καθίσματα Performance Seats που εξελίχθηκαν από την εταιρεία και σπορ σχεδιαστικές λεπτομέρειες, στις οποίες περιλαμβάνεται μία νέα εμπρός μάσκα Chrystaline Grey και η εντυπωσιακή εξωτερική βαφή Mean Green – καθώς και 10% αυξημένη μέγιστη ροπή που τώρα φτάνει τα 320 Nm.

    Το νέο Fiesta βασίζεται στη δοκιμασμένη πλατφόρμα της κατηγορίας B – που χρησιμοποιεί και το compact SUV Ford Puma – ενώ θα διατίθεται σε πρακτικές και ποιοτικές τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, ώστε ο κάθε πελάτης να αποκτά ένα Fiesta με το χαρακτήρα που ταιριάζει στο lifestyle του. Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός σε όλη τη γκάμα περιλαμβάνει ένα καπό που αυξάνει το ύψος του ρύγχους, σε συνδυασμό με μεγαλύτερες πάνω γρίλιες. Το μπλε οβάλ σήμα της Ford βρίσκεται τώρα μέσα στη μάσκα και όχι στο χείλος του καπό, καθιστώντας το πιο εντυπωσιακό στο δρόμο. Οι νέοι στάνταρ προβολείς LED συμβάλλουν επίσης στη γεμάτη αυτοπεποίθηση και σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του νέου Fiesta, με κομψή οριζόντια σχεδίαση. Στο πίσω τμήμα, τα στάνταρ φώτα αποκτούν νέα μαύρα πλαίσια για μία πιο σοφιστικέ εμφάνιση, ενώ τα προαιρετικά πίσω φώτα LED συμπληρώνονται με ένα Premium Black εξωτερικό φινίρισμα. Επτά νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου ολοκληρώνουν την τολμηρή και νέα σχεδίαση του αυτοκινήτου, ενώ διατίθενται και δύο νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί – οι Boundless Blue και Beautiful Berry. Για ακόμα πιο προχωρημένο στυλ και νότες αποκλειστικότητας, διατίθενται τα πακέτα Vignale για τις εκδόσεις Titanium, ST-Line και Active, που μεταξύ άλλων προσφέρουν αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 17” και 18”, πολυτελείς επενδύσεις καθισμάτων Sensico και διακοσμητικά στοιχεία εσωτερικού με ματ ανθρακονημάτινη εμφάνιση, ανάλογα με την έκδοση.

    Ο κινητήρας 1.0L EcoBoost Hybrid του νέου Fiesta διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 125 και 155 ίππων, σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η κατανάλωση καυσίμου είναι από 4,9 l/100 km και οι εκπομπές CO2 από 111 g/km 2 (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) αντιπροσωπεύοντας μια βελτίωση 5% συγκριτικά με έναν μη υβριδικό κινητήρα 1.0L EcoBoost που αποδίδει 125 ίππους. Σύμφωνα με δεδομένα της Ford, ο υβριδικές εκδόσεις είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αυξημένη οικονομία καυσίμου έως και 10% σε αστικές συνθήκες οδήγησης σε σύγκριση με εκείνες που κινούνται από έναν μη υβριδικό κινητήρα 1.0L EcoBoost. Ο κινητήρας EcoBoost Hybrid των 125 ίππων διατίθεται επίσης με επτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, που προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων για βέλτιστη οδηγική ποιότητα. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει κατανάλωση καυσίμου από 5,2 l/100 km και εκπομπές CO2 από 117 g/km (WLTP).

    Στο νέο Fiesta ST ο κινητήρας 1.5L EcoBoost προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 230 km/h, αποδίδοντας ισχύ 200 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή αυξημένη από 290 Nm σε 320 Nm, από τις 1.600 μέχρι τις 4.000 σ.α.λ. Ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Quaife εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση και ευελιξία στις στροφές. Εκτός από τα προφίλ οδήγησης Normal και Sport, το νέο Fiesta ST διαθέτει επιπλέον το Track, αντί του Eco του νέου Fiesta, το οποίο απενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ρυθμίζει το ESC για μεγαλύτερα γλιστρήματα για οδήγηση στην πίστα.

    Όλη η γκάμα των Fiesta.

     



    ΣΧΟΛΙΑ