• AUTO

    Ford: Επένδυση 50 δισ. «Road to Better»!


    Η Ford δημοσίευσε την Ενιαία Έκθεση Βιωσιμότητας και Οικονομικού Απολογισμού για το 2023, περιγράφοντας λεπτομερώς την πρόοδό της.

    Η Ford επενδύει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026 για την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει τον στόχο της για ετήσια παραγωγή 600.000 EVs μέχρι τα τέλη του 2023 και περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2026. Μέχρι το 2030, ο μισός όγκος των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων της Ford αναμένεται να είναι ηλεκτρικά. Η Ford βαδίζει σωστά για την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα το αργότερο έως το 2050 σε όλα τα οχήματα, τις λειτουργίες και την αλυσίδα εφοδιασμού της. Επισημαίνει επίσης την πρόοδο σε πρωτοβουλίες οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της εταιρείας να προμηθεύεται πρώτες ύλες που παράγονται υπεύθυνα καθιστώντας πιο διαφανή την αλυσίδα εφοδιασμού τόσο για τα ηλεκτρικά οχήματα όσο και τις μπαταρίες τους.

    Ο Bill Ford δήλωσε σχετικά: «Επιχειρούμε έναν τεράστιο μετασχηματισμό για να ηγηθούμε της εποχής των ηλεκτρικών και συνδεδεμένων μεταφορών και δεσμευόμαστε να είμαστε διαφανείς ως προς την πρόοδό μας και τις ευκαιρίες για βελτίωση. Είμαστε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι για το μέλλον και ανυπομονούμε να κάνουμε πραγματικότητα τις μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Το 2022, ήταν μία χρονιά προόδου στην κατεύθυνση της ανθρακικής ουδετερότητας, καθώς εισάγαμε νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά οχήματα, αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις μας, επενδύσαμε σε ανανεώσιμες πηγές και ηλεκτρική ενέργεια απαλλαγμένη από άνθρακα και χρησιμοποιήσαμε την αγοραστική μας δύναμη για να βοηθήσουμε στην αυξημένη χρήση υλικών με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα».

    Το Road to Better είναι η δέσμευση της Ford για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιου μέλλοντος στον τομέα των μεταφορών, όπου κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να μετακινείται και να κυνηγά τα όνειρά του. Η έκθεση περιγράφει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο αυτής της στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από την οδήγηση ενός Ford EV. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι, ανάλογα με το μοντέλο, η οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος της Ford θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής του έως και 60% όταν φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια από ένα μέσο ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ σε σύγκριση με την οδήγηση ενός παρόμοιου οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για το F-150 Lightning, αυτή η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια ζωής του οχήματος ισοδυναμεί με το CO2 που εξοικονομείται από τη μη χρήση περίπου 33.225 λίτρων βενζίνης. Το F-150 Lightning έγινε γρήγορα το ηλεκτρικό pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική, όταν ξεκίνησε να διατίθεται κατά τη διάρκεια του πρώτου πλήρη μήνα λιανικών πωλήσεων μέσω των εμπόρων Ford τον Ιούνιο του 2022.

    Το 2021, η Ford ξεκίνησε τη χαρτογράφηση και τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών για να κατανοήσει καλύτερα την προέλευση των πρώτων υλών στην αλυσίδα εφοδιασμού EV, συμπεριλαμβανομένου του νικελίου, του λιθίου, του κοβαλτίου και του γραφίτη. Μέχρι σήμερα, το project έχει πραγματοποιήσει 30 ελέγχους προμηθευτών σε αυτές τις τέσσερις κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού που αφορούν ορυκτά που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες, σε όλα τα στάδια μέχρι και την τοποθεσία εξόρυξης. Στις αρχές του 2023, μαζί με τους προμηθευτές της, η εταιρεία υποβλήθηκε επίσης σε έλεγχο των συστημάτων διαχείρισης της δέουσας επιμέλειας για το νικέλιο, το λίθιο και το κοβάλτιο. Βασιζόμενη σε αυτή τη διαδικασία, η Ford ενίσχυσε τις εταιρικές πρακτικές της, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέων περιβαλλοντικών, κοινωνικών απαιτήσεων και απαιτήσεων διακυβέρνησης στις συμφωνίες προμηθειών της. Η Ενιαία Έκθεση Βιωσιμότητας και Οικονομικού Απολογισμού παρέχει διαφάνεια σχετικά με την πρόοδο της εταιρείας ως προς την επίτευξη των στόχων της για τη βιωσιμότητα και δείχνει την πορεία της προς το καλύτερο (The Road to Better). Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση και να μάθετε περισσότερα για το The Road to Better.

    Διαβάστε επίσης

    Το επόμενο βήμα στην Αστυπάλαια!



    ΣΧΟΛΙΑ