• AUTO

    F1 Βέλγιο: Ο Φερστάπεν στην pole!

    ο Sergio Perez οδηγεί στην πίστα του Σπα


    O Ολλανδός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά πρώτος αύριο εκκινεί ο Σάινθ λόγω αλλαγής υβριδικής μηχανής της Red Bull.

    Ο Φερστάπεν δεν είναι ο μόνος που διάλεξε το Σπα για να αλλάξει υβριδική μηχανή. Το ίδιο κάνουν και οι Λεκλέρκ, Νόρις, Οκόν, Σουμάχερ, Μπότας. Ο λόγος είναι ότι στο Βέλγιο μπορείς να προσπεράσεις πιο εύκολα, οπότε μειώνονται κάπως οι πιθανές συνέπειες της ποινής. Όλοι τους λοιπόν θα πάνε στις τελευταίες 3 σειρές της εκκίνησης.

    Ο Μαξ φερστάπεν πανηγυρίζει για την pole position στην πίστα του Σπα

    Ο Ολλανδός με τη Red Bull ήταν άπιαστος σήμερα. Κινήθηκε ταχύτερα με σημαντική διαφορά από όλους τους υπόλοιπους οδηγούς. Ήταν ξεκάθαρο πως είχε βρει το σετάρισμα που τον βόλευε ώστε να επιτίθεται στην είσοδο των στροφών και να κοπανάει στα κερμπ χωρίς αυτό να επηρεάζει την πορεία του.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φερστάπεν ήταν 6 δέκατα ταχύτερος από το δεύτερο Σάινθ. Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι το μήκος των 7km, το Σπα είναι η μεγαλύτερη πίστα του πρωταθλήματος, διευρύνει αναλογικά τις διαφορές.

    Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με καθυστέρηση 25 λεπτών γιατί επισκευάζονταν οι μπαριέρες. Τη ζημιά είχε προκαλέσει ένα ατύχημα στο Porsche Supercup. Από την πρώτη περίοδο αποκλείστηκαν οι Μπότας, Τσουνόντα, Μάγκνουσεν, Λατίφι, Φέτελ. Για το Γερμανό πρωταθλητή ήταν μια περίεργη αίσθηση καθώς κατετάγη 16ος και έχασε την είσοδο στο Q2 για δυο χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ίσως τον παρηγόρησε κάπως ότι μπροστά του ήταν ο προστατευόμενός του Μικ Σουμάχερ.

    Scuderia Ferrari Press Office

    Όλοι οι οδηγοί κινήθηκαν με τα μαλακά ελαστικά καθώς η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν στους 20 βαθμούς Κελσίου και ήταν η μόνη γόμα που έγινε πρόσφυση.

    Στο Q1 εντυπωσίασε ο Άλμπον που πέτυχε τον 7ο χρόνο την ύστατη στιγμή μπαίνοντας στο Q2. Τελικά ο Ταϊλανδός οδηγός κατάφερε να μπει στη δεκάδα. Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Σουμάχερ, Στρολ, Ζου, Γκασλί, Ρικιάρντο.

    Πήραν λοιπόν την πρόκριση στην τελική δεκάδα τέσσερις ομάδες οι Red Bull, Ferrari, Mercedes, Alpine καθώς είχαν εμφανώς την ταχύτητα αλλά και δυο οδηγοί που τα κατάφεραν πολύ καλύτερα απ’ ότι οι teammate τους. Ο λόγος για τους Νόρις και Άλμπον που εντυπωσίασαν.

    Scuderia Ferrari Press Office

    Στο Q3 ο Λεκλέρκ προσπάθησε να βοηθήσει το Σάινθ καθώς βγήκε μπροστά του στην ευθεία μετά την Eau Rouge αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ισπανός πάντως πήρε τη 2η θέση και αύριο θα βρίσκεται στην pole. Ο Πέρεζ θα είναι δίπλα του και οι δυο επόμενες σειρές θα έχουν Alpine και Mercedes. Αξίζει να τονιστεί πως ακόμη μια φορά ο Οκόν ήταν ταχύτερος δυο δέκατα από τον Αλόνσο.

    Σέρτζιο Πέρεθ και Κάρλος Σάινθ στην πίστα του Σπα

    Μιλώντας για τον αυριανό αγώνα ο Φερστάπεν τόνισε: «Το μονοθέσιο είναι πραγματικά καλό είμαι πολύ χαρούμενος με το γύρο μου. Με τέτοια απόδοση θα είναι κρίμα να μην βρεθώ στο βάθρο». Από την πλευρά του ο Σάινθ συμπλήρωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που εκκινώ πρώτος με προβληματίζει όμως η διαφορά από τη Red Bull του Μαξ σε ταχύτητα. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στον αγώνα». Ο Πέρεζ ελπίζει σε μια καλή εκκίνηση.

     Συνολικά η σειρά εκκίνησης είναι:

     Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Στην ΕΡΤ ξεκινά αύριο και εκπομπή Formula 1 μια ώρα πριν τον αγώνα.



    ΣΧΟΛΙΑ