• AUTO

    F1 Ρωσία: Είναι η μέρα του Νόρις;

    (Photo by Andy Hone / LAT Images)


    Οι McLaren έκαναν το 1-2 πριν 15 μέρες στη Μόντσα και σήμερα ο Νόρις εκκινεί από την πρώτη θέση στο Σότσι.

    Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις στα 21 του, πήρε pole position στη F1. Το ρεκόρ βέβαια το διατηρεί ο Φέτελ έστω και για μέρες. Ο Βρετανός ρίσκαρε χτες με σλικ ελαστικά στο φινάλε και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση. Δίπλα του εκκινεί ο Σάινθ με τη Ferrari και στη δεύτερη σειρά οι Ράσελ και Χάμιλτον. Για 2η φορά στους τελευταίους τρεις αγώνες ο Ράσελ είναι ταχύτερος του Χάμιλτον στις δοκιμές. H προηγούμενη pole position για τη McLaren είχε έρθει πίσω το 2012 με το Χάμιλτον στη Βραζιλία.

    (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

    Καθότι χτες στο Q2 χρησιμοποιήθηκαν τα ενδιάμεσα ελαστικά σήμερα οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν με ποια γόμα θα εκκινήσουν. Δε θα βρέξει σήμερα όμως η θερμοκρασία αέρα δε θα ανέβει πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ταχύτερη στρατηγική σύμφωνα με την Pirelli είναι η εκκίνηση με μέση γόμα και η αλλαγή σε σκληρή κάποια στιγμή ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Αυτή η στρατηγική προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία ώστε να εκμεταλλευτεί κάποιος μια πιθανή εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

    Ενναλακτικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη μαλακή και να βάλει τη σκληρή μετά. Είναι οριακή η χρήση μέσης, μαλακής γόμας όσον αφορά στη φθορά. Καθότι η αλλαγή στο Σότσι κοστίζει 25 sec είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε όλους τους οδηγούς σε τακτική μιας αλλαγής.

    @Scuderia Ferrari Press Office

    Οι Φερστάπεν και Λεκλέρκ εκκινούν από την τελευταία σειρά λόγω ποινής καθώς έχουν αλλάξει υβριδική μηχανή. Πιθανόν να έχει νόημα να ρισκάρουν με τη σκληρή γόμα. Έτσι μπορεί να φτάσουν πιο μακριά και να εκμεταλλευτούν μια πιθανή εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Τα προσπεράσματα δεν είναι εύκολα στο Σότσι οπότε αξίζει να δούμε πως θα εξελιχθεί η προσπάθεια των δυο οδηγών να κερδίσουν θέσεις.

    2021 Russian Grand Prix, – Jiri Krenek

    Οι Mercedes δεν έχουν χάσει ποτέ στο Σότσι, αξίζει λοιπόν να δούμε αν ο Χάμιλτον θα καταφέρει να πάρει σήμερα την 100στη του νίκη, ή θα είναι η μέρα του Νόρις για να πάρει την πρώτη του νίκη. Από το 2017 πάντως υπάρχει μια παράδοση στο Σότσι όπου δεν κερδίζει ο poleman. Ο Ράσελ δύσκολα θα κρατηθεί εντός δεκάδος με τη Williams. Αξίζει βλέποντας τις τελικές ταχύτητες χτες να αξιολογήσει κανείς ποιοι οδηγοί πόνταραν σε πιο βρόχινο set -up με μεγαλύτερες κλίσεις στις αεροτομές που πιθανόν δε θα τους ευνοεί σήμερα.

    Για παράδειγμα η διαφορά σε τελική ταχύτητα ανάμεσα στο Χάμιλτον και στο Νόρις είναι στα 11km/h, δύσκολα ο Βρετανός με τη McLaren θα μπορέσει να κρατήσει πίσω του το συμπατριώτη του.

    Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από EΡΤ, Cosmote. Νωρίτερα στις 14:00 θα πούμε όλες τις λεπτομέρειες στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Για να το παρακολουθήσετε αρκεί να συντονιστείτε σε ένα από τα δυο προφίλ.

     

    Η σημερινή σειρά εκκίνησης είναι:

     



    ΣΧΟΛΙΑ