• AUTO

    F1, Ρωσία: Η 100στη νίκη του Χάμιλτον!

    F1, Ρωσία: Η 100στη νίκη του Χάμιλτον!

    2021 Russian Grand Prix, Sunday – LAT Images


    Πύρρειος νίκη για το Βρετανό καθώς ο Φερστάπεν ανέβηκε 2ος.  Μια λάθος απόφαση όταν έπιασε βροχή στέρησε από το Νόρις τη νίκη.

    Ήταν σίγουρα το πιο συναρπαστικό GP στο Σότσι στα 8 χρόνια που γίνεται αγώνας εκεί. Ο Νόρις έχασε την πρώτη θέση στην εκκίνηση από το Σάινθ. Κατάφερε όμως να την ανακτήσει πιέζοντας το Σάινθ ο οποίος έκανε ένα πολύ σταθερό αγώνα και ανέβηκε τελικά στο βάθρο.

     

    Ο Νόρις πήρε ξανά το προβάδισμα στον 14ο γύρο. Το είχε χάσει από λάθος γραμμή και φρενάρισμα στη 2η στροφή. Αυτό είχε κοστίσει και στο Χάμιλτον 3 θέσεις ο Βρετανός έπεσε στην 7η. Ο Βρετανός βρέθηκε πίσω από τους Αλόνσο, Ρικιάρντο, Στρολ, Ράσελ. Πιο πίσω ο Φερστάπεν που εκκινούσε τελευταίος είχε ξεκινήσει ν’ ανεβαίνει. Πέρασε εύκολα το Μπότας στον 7ο γύρο και ως το 10ο γύρο είχε φτάσει και περάσει και τη Ferrari του Λεκλέρκ.

    Στον 14ο γύρο άρχισαν και τα πιτ στοπ, που έφεραν το Χάμιλτον στην 3η θέση. Ο Βρετανός έκανε υπομονή με τη μεσαία γόμα που είχε εκκινήσει από τη στιγμή όμως που έβαλε τη σκληρή γόμα στον 27ο γύρο άρχισε να προσπερνάει και σύντομα βρέθηκε πίσω από το Νόρις. Ο Βρετανός που επίσης είχε τη σκληρή γόμα φάνηκε να παίζει έξυπνα με τη McLaren. Άφησε το Χάμιλτον να φτάσει στα 2 sec και αντέδρασε με ταχύτερους γύρους.

     

    Ο Χάμιλτον κατάφερε να μπει στη ζώνη DRS του Νόρις, όμως ο νεαρός με τη McLaren ήταν αλάνθαστος. Εν τέλει 5 γύρους πριν το τέλος άρχισε να βρέχει. Ο Χάμιλτον μπήκε για ενδιάμεσα ελαστικά, ο Νόρις όχι. Δυο γύρους μετά ήταν αδύνατον να οδηγήσει με τα σλικ. Έχασε τη νίκη αλλά και το βάθρο, προσπαθώντας να κρατηθεί στην πίστα. Πίσω του ο Φερστάπεν άδραξε την ευκαιρία να ανέβει δεύτερος, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες από το Χάμιλτον. Ο Ολλανδός κέρδισε 19 θέσεις, κάτι αντίστοιχο είχε επαναλάβει ο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes to 2014.

    2021 Russian Grand Prix, Sunday – Jiri Krenek

    O Νόρις αφού έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά τερμάτισε τελικά 7ος. Ο Αντρέας Σέιντ επικεφαλής της McLaren αναγνώρισε το λάθος που τους στέρησε τη 2η συνεχόμενη νίκη τους. Στη βαθμολογία ο Χάμιλτον ξαναπέρασε μπροστά με διαφορά 2 βαθμούς από το Φερστάπεν, ενώ στους κατασκευαστές, η Mercedes προηγείται με διαφορά 33 βαθμών. Αντίστοιχα η McLaren είναι 17.5 βαθμούς μπροστά από τη Ferrari στη μάχη της 3ης θέσης. Επόμενος αγώνας το Τουρκικό GP στις 10/10.

     

    H τελική κατάταξη ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ