• AUTO

    F1: Πίεση για την υπόθεση Horner από τη Ford!

    O επικεφαλής της Ford Jim Farley, με τον Christian Horner στο grid του GP ΗΠΑ.


    Ο επικεφαλής της εταιρείας Jim Farley απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας ζητά να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

    Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing, Christian Horner είναι υπόλογος για ανάρμοστη συμπεριφορά προς μέλος της ομάδας και διεξάγεται έρευνα επ’ αυτού από ανεξάρτητο δικηγόρο. Σύμφωνα με μια αναφορά του Associated Press, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, έστειλε επιστολή στη Red Bull δηλώνοντας ότι η εταιρεία του δεν είναι ευχαριστημένη με την έλλειψη προόδου σε ένα θέμα που πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Η επιστολή ο Farley αναφέρει ότι η Ford είναι «απογοητευμένη από την έλλειψη ανάλυσης ή σαφούς ένδειξης σχετικά με το πότε αναμένετε μια δίκαιη επίλυση αυτού του ζητήματος. Επίσης τίθεται θέμα έλλειψης πλήρους διαφάνειας σχετικά με αυτό το θέμα και αίτημα για πλήρη αναφορά όλων των ευρημάτων. Ο Farley απαίτησε από τη Red Bull να δώσει τη δέουσα προσοχή στο θέμα.

    Η Ford θα είναι ο επίσημος εταίρος της της Red Bull όσον αφορά στην υβριδική μηχανή από το 2026, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει τη σχετική επικοινωνία. Ο Farley τόνισε ότι η Ford, ως οικογενειακή εταιρεία, δεν είναι ευχαριστημένη με την εξέλιξη του θέματος αυτού και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι προηγούμενα αιτήματα για μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το θέμα, είχαν αγνοηθεί: «Όπως έχουμε επισημάνει προγενέστερα, χωρίς ικανοποιητική απάντηση, οι αξίες της Ford είναι αδιαπραγμάτευτες. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αγωνιστικοί μας συνεργάτες να μοιράζονται την ίδια δέσμευση σε αυτές τις αξίες. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Παραμένουμε επίμονοι και ελπίζουμε σε μια απόφαση που όλοι θα μπορούμε να υποστηρίξουμε».

    Η Ford δεν είναι η μόνη που ζητά από τη Red Bull να πάρει μια απόφαση άμεσα σχετικά με το θέμα καθώς η έναρξη του πρωταθλήματος της F1, θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν ανησυχίες ότι η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να επισκιάσει τον πρώτο αγώνα της εκστρατείας. Η Formula 1 εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει ότι θα ήθελε το θέμα να κλείσει σύντομα: «Είναι σε γνώση μας ότι η Red Bull έχει ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για εσωτερικές καταγγελίες στην ομάδα Red Bull Racing. Ελπίζουμε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό». Ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη ο Horner παραμένει στο ρόλο του ως επικεφαλής της ομάδας και παρευρέθηκε πρόσφατα στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου του στο Μίλτον Κέινς, καθώς και στις δοκιμές εξέλιξης της F1 στο Μπαχρέιν. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

    Διαβάστε επίσης

    Οδηγούμε την επαναφορτιζόμενη Mercedes C300e!



    ΣΧΟΛΙΑ