• AUTO

    F1 Ουγγαρία: Μπορεί ο Ράσελ να κρατήσει τους κόκκινους;


    Ο 24χρονος Βρετανός πήρε χτες την πρώτη του pole. Μπορεί να αντισταθεί σε Σάινθ, Λεκλέρκ σήμερα και να την μετατρέψει σε νίκη;

    H διαφορά στη θερμοκρασία οδοστρώματος ανάμεσα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και στις κατατακτήριες του Σαββάτου ήταν 25 βαθμοί. Αυτό έκανε σημαντική διαφορά στην απόδοση των μονοθεσίων με τη Mercedes να διατηρεί καλύτερα τα ελαστικά μέσα στο παράθυρο βέλτιστης λειτουργίας.

    Όλο χαμόγελα ήταν ο Ράσελ χτες στη συνέντευξη Τύπου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές.

    Επιπλέον λόγω της βροχής που είχε πέσει το πρωί του Σαββάτου η πίστα είχε ξεπλυθεί από ελαστικό και γύρο με το γύρο βελτιώνονταν το κράτημα. Οπότε ήταν καθοριστικής σημασίας ποιος θα κάνει τελευταίος γρήγορο γύρο αλάνθαστα, το πέτυχε ο Ράσελ. Ο οποίος δήλωσε μετά: «Αυτή είναι η ουσία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στη Williams ήμασταν τόσο πίσω όταν πήρα τη 2η θέση στο Σπα. Γι’ αυτό ξυπνάω κάθε μέρα και θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής, αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που δεν μπορείς εύκολα να το ονειρευτείς».

    Ο Ράσελ αναφερόμενος στο σημερινό ρυθμό αγώνα τόνισε πως δεν έχουν καλό ρυθμό υπό υψηλό φορτίο και τόνισε την ταχύτητα των Ferrari. Έβρεξε πάλι σήμερα το πρωί αλλά δείχνει ότι ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος μεν αλλά χωρίς να βρέξει την ώρα του αγώνα. Με χαμηλές θερμοκρασίες πιθανόν θα ευνοηθεί η στρατηγική μιας αλλαγής. Επιπλέον είναι πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η μαλακή γόμα κατά τη διάρκεια των 70 γύρων του αγώνα.

    Σε στρατηγική μιας αλλαγής θα δούμε μαλακή/σκληρή με απαίτηση για αρκετή διαχείριση στη φθορά των ελαστικών. Ή μέση/σκληρή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στη διαχείριση. Όποιοι πάνε σε στρατηγική 2 αλλαγών θα πάνε σε μαλακή/μέση/μέση με τη χρονική καθυστέρηση να είναι ελάχιστη αν υπάρχει. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν στο Ουγγαρόρινγκ έχουμε δει ευφυείς στρατηγικές ακόμη και τριών αλλαγών που έδωσαν τη νίκη σ’ αυτούς που τόλμησαν όπως ο Μ.Σουμάχερ πίσω στο 1998.

    Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα διαχειριστεί τους δυο οδηγούς της η Ferrari και αν θα αβαντάρει για νίκη το Λεκλέρκ.

    Αξίζει να τονιστεί ότι από τους έξι οδηγούς των τριών κορυφαίων ομάδων μόνο ο Πέρεζ έχει στη διάθεσή του φρέσκο σετ μαλακής γόμας. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσπάθεια των δυο Red Bull να αναρριχηθούν στην κατάταξη. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 σήμερα (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote).

    Ο Ράσελ πνίγηκε χτες στις αγκαλιές των μηχανικών του μετά την επιτυχία της pole.

    Μια ώρα νωρίτερα στις 15:00 στο Instagram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη που βρίσκεται στο Ουγγαρόρινγκ θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα. Για να το παρακολουθήσετε δωρεάν αρκεί να συντονιστείτε σε ένα από τα δυο προφίλ: @pournarakis, @seitanf1. Σας περιμένουμε!

    Η σημερινή σειρά εκκίνησης είναι:

    Διαβάστε επίσης

    F1 Ουγγαρία: Ο Ράσελ στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ