• AUTO

    F1 Μονακό: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!


    Η σημερινή πρώτη μέρα του Grand Prix στο Μονακό κύλησε με αρκετά απρόοπτα, εξόδους και προβλήματα.

    Τα μονοθέσια είναι μεγάλα και βαριά δεν βολεύονται εύκολα σε οριακά περάσματα στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Αυτό ίσχυε και πέρυσι αλλά είναι πιο έντονα ορατό φέτος καθώς η εξέλιξη τα έχει καταστήσει πιο απόλυτα, πιθανόν και πιο γρήγορα, αυτό θα φανεί αύριο στη μάχη της pole αν ο καιρός δεν κάνει τα δικά του. Πάντως ο περσινός ταχύτερος χρόνος στα ελεύθερα ήταν 1:12.656 με ταχύτερο το Λεκλέρκ. Φέτος ο Φερστάπεν σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:12 462. Ο χρόνος της pole πέρυσι ήταν στο 1:11.3

    Το ταχύτερο πέρασμα επετεύχθη με τη μαλακή γόμα (C5). Οι οδηγοί όμως ασχολήθηκαν αρκετά και με τις άλλες δυο γόμες με την μεσαία (C4) να πρωταγωνιστεί και στις δυο περιόδους. Στην πρώτη που γλίστραγε αρκετά, πολλοί οδηγοί έχασαν τα φρένα στην έξοδο του τούνελ ισιώνοντας το σικέιν. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ χτύπησε τη Ηaas στην στροφή 13 πίσω αριστερά ενώ ο Άλεξ Άλμπον έχασε το πίσω μέρος της Williams στην κορυφή της πρώτης στροφής με αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη στις μπαριέρες. Η διαδικασία διακόπηκε με κόκκινη σημεία 3 λεπτά πριν τη λήξη και δεν συνεχίστηκε. Οι μηχανικοί της Williams έδωσαν αγώνα με το χρόνο για να επισκευάσουν το μονοθέσιο του Ταϊλανδού που πρόλαβε τελικά να κάνει λίγους μόνο γύρους στο τέλος του FP2.

    Αρκετά λεπτά χάθηκαν και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών καθώς ο ταχύτερος στο FP1 Κάρλος Σάινθ ακούμπησε με τον εσωτερικό τροχό στη στροφή 15 στο δεύτερο σικέιν της πισίνας με αποτέλεσμα να σπάσει το μπράτσο της ανάρτησης. Η Ferrari ακυβέρνητη χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά προκαλώντας ζημιά στη δεξιά πλευρά του μονοθεσίου. Η νύχτα θα είναι μεγάλη για τους μηχανικούς της Ιταλικής ομάδας. O Λεκλέρκ βρήκε ρυθμό στο τέλος και η επίδοσή του ήταν εφάμιλλη αυτής του Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πρωταθλητής παρότι ήταν ταχύτερος όλων, δεν ήταν ευχαριστημένος με την ισορροπία κρατήματος της RB19 παρότι παραδέχτηκε πως υπήρξε σημαντική βελτίωση στο FP2: «Σε σύγκριση με τις Ferrari υστερούμε στον τρόπο που αλλάζουμε διεύθυνση αλλά και στο πάτημα των κερμπ και των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Είμαστε πολύ κοντά η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά». Ο Πέρεζ ήταν 7ος μισό δευτερόλεπτο πίσω σε ρυθμό και είχε σαφώς περισσότερα παράπονα.

    Από τη πλευρά του ευχαριστημένος ήταν και ο Χάμιλτον (νικητής το 2008, 2016, 2019), θυμίζουμε πως η Mercedes είναι αναβαθμισμένη αυτό τον αγώνα με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και νέα ανάρτηση: «Ήταν εκπληκτική μέρα. Απόλαυσα την οδήγηση, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα. Πήραμε πολλά δεδομένα, δεν είναι μέρος για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για τη βελτίωση αλλά η πρώτη αίσθηση είναι καλή. Περιμέναμε να είμαστε πιο κοντά στους πρώτους στο τέλος».

    Οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 17:00 και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.

    Διαβάστε επίσης

    GP Μονακό: Ο αγώνας των μεγάλων αντιθέσεων!



    ΣΧΟΛΙΑ