• AUTO

    F1 Μεξικό: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!


    Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο του αγώνα στο F1 Μεξικό.

    Η πίστα Hermanos Rodriquez έχει τις ιδιαιτερότητές της, μια από αυτές είναι πως δεν χρησιμοποιείται και πολύ. Οπότε χτες αργά το βράδυ στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών γλιστρούσε. Το κράτημα βελτιώθηκε λίγο στη δεύτερη περίοδο αλλά όχι τόσο ώστε να αποφευχθούν οι εκπλήξεις. Τόσο ο Λεκλέρκ όσο και ο τοπικός ήρωας Σέρτζιο Πέρεζ έσπασαν την πίσω αεροτομή τους στην ίδια στροφή στο FP1. Ο ταχύτερος χρόνος επετεύχθη με την μαλακή γόμα η Pirelli έχει στη διάθεση ομάδων και οδηγών τις μεσαίες γόμες της γκάμας της. Λογικά η μαλακή θα πρωταγωνιστήσει σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές (22:00 Ελλάδος, απευθείας ΕΡΤ, Cosmote) αλλά δύσκολα θα την δούμε αύριο στον αγώνα (21:00 απευθείας) να χρησιμοποιείται εκτεταμένα.


    Η Red Bull έχει πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη πίστα διότι υπερέχει σε αεροδυναμική απόδοση. Αυτό είναι κρίσιμο σε υψόμετρο 2300m όπου ο αέρας είναι πιο αραιός κατά 20%. Ο Λεκλέρκ διαμαρτύρονταν για προβλήματα με την απόδοση της μηχανής της Ferrari και ο Τσουνότα άλλαξε μηχανή Honda οπότε θα εκκινήσει τελευταίος. Ο Φερστάπεν μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωνε πολύ ικανοποιημένος από το μονοθέσιο και αυτό φαίνονταν και από τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου που είχε από τη Mercedes. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Κρίστιαν Χόρνερ τόνισε πως η υβριδική μηχανή της Honda αποδίδει καλά στο συγκεκριμένο υψόμετρο. Τόνισε όμως πως η πραγματική διαφορά από τη Mercedes σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους είναι κάτω από ένα δέκατο.


    Ο Φερστάπεν έχει να αντιμετωπίσει και την φιλοδοξία του Σέρτζιο Πέρεζ ο οποίος θέλει όσο τίποτα να πάρει σήμερα την pole, μπροστά στους συμπατριώτες του. Ο Μεξικάνος οδηγός τόνισε πως νιώθει πιο άνετα σε διαμόρφωση αγώνα απ’ ότι ταχύτερου γύρου. Ελπίζει να πετύχουν σήμερα το 1-2 οι Red Bull. Απαντώντας στο ερώτημα αν θα δώσει τη νίκη την Κυριακή στο Φερστάπεν που διεκδικεί τον τίτλο ο Μεξικάνος απάντησε: «Είναι ένα σπουδαίο πρόβλημα. Θα δούμε τις συνθήκες εφόσον ανακύψει».


    Από την άλλη ο Χάμιλτον τόνισε πως οι Red Bull είναι πολύ γρήγορες στην πίστα του Μεξικό: «Δεν είμαστε άσχημα, αλλά είναι πολύ γρήγοροι για μας προς ώρας. Πιθανός μας λείπει κάθετη δύναμη γι’ αυτό είναι μισό δευτερόλεπτο μπροστά».

    Οι χθεσινοί χρόνοι στο FP2 ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ